Κρεμλίνο: Η Μόσχα επεξεργάζεται τρόπους για την πληρωμή των εξαγωγών φυσικού αερίου σε ρούβλια

Μεθόδους για να δεχθεί πληρωμές σε ρούβλια για τις εξαγωγές φυσικού αερίου επεξεργάζεται η Ρωσία, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, που πρόσθεσε ότι η χώρα αναμένεται να λάβει αποφάσεις σε εύλογο χρόνο αν οι ευρωπαϊκές χώρες αρνηθούν να πληρώσουν σε ρωσικό νόμισμα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, συγκεκριμένα, διευκρίνισε ότι θα υπάρξει ένα σαφές πλαίσιο για την πραγματοποίηση αυτών των πληρωμών. Ο Πεσκόφ ανακοίνωσε επίσης ότι Ρώσοι ερευνητές θα εξετάσουν το βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και υποστηρίζεται ότι δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες να κακομεταχειρίζονται Ρώσους αιχμαλώτους.

Ντμίτρι Πεσκόφ

Ο εκπρόσωπος είπε ότι το βίντεο περιέχει «τερατώδεις εικόνες», που πρέπει να αξιολογηθούν νομικά ώστε όσοι συμμετείχαν σε αυτό που χαρακτήρισε βασανιστήρια να καταστούν υπεύθυνοι για τις πράξεις τους.

Το Reuters δεν κατόρθωσε να επιβεβαιώσει με ανεξάρτητο τρόπο την αυθεντικότητα του βίντεο. Το πρακτορείο επιδιώκει να λάβει την αντίδραση της ουκρανικής πλευράς για το θέμα. Προηγουμένως, ο ουκρανικός στρατός είχε δηλώσει ότι οι δυνάμεις του σέβονται τους διεθνείς κανόνες και κατηγόρησε τη Ρωσία, χωρίς να προσφέρει στοιχεία, ότι κατασκευάζει τέτοια βίντεο για να δυσφημήσει τους Ουκρανούς στρατιώτες.

Ρώσος βουλευτής: Η άρνηση της G7 να πληρώσει σε ρούβλια για το φυσικό αέριο θα σημάνει τη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου

Ρώσος βουλευτής Ιβάν Αμπράμοβ δήλωσε σήμερα Δευτέρα ότι η άρνηση της G7 να καταβάλει τις πληρωμές για το ρωσικό φυσικό αέριο που προμηθεύεται σε ρούβλια μπορεί να οδηγήσει σε μια αδιαμφισβήτητη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο RIA.

ρούβλι

Οι υπουργοί Ενέργειας της ομάδας των Επτά βιομηχανοποιημένων χωρών, ανακοίνωσε σήμερα η Γερμανία, απορρίπτουν τις απαιτήσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, που ζήτησε από τις «μη φιλικές χώρες» να πληρώνουν τη Ρωσία για το φυσικό αέριο που προμηθεύονται σε ρούβλια.

Ο Αμπράμοφ είναι μέλος της επιτροπής οικονομικής πολιτικής του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή).

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.