Κολομβία: 25χρονη σκοτώθηκε ενώ έκανε bungee jumping

Μία 25χρονη σκοτώθηκε ενώ έκανε bungee jumping και όπως έγινε γνωστό ένα λάθος οδήγησε στον θάνατό της. Η γυναίκα φέρεται να παρεξήγησε τα λόγια του εκπαιδευτή, θεωρώντας ότι της είπε ότι είναι έτοιμη για το άλμα, αλλά η ζώνη και το σχοινί δεν είχαν συνδεθεί ακόμα.

Η 25χρονη και ο φίλος της πήγαν στο Sky Bungee Jumping Amaga στη βόρεια Κολομβία τον Ιούλιο του περασμένου έτους για την πρώτη τους εμπειρία bungee jumping. Κυκλοφόρησε στα social media και συγκεκριμένα στο TikTok, ένα βίντεο από τη στιγμή που η άτυχη δικηγόρος κάνει το άλμα θανάτου, σύμφωνα με την Sun.

Τρομακτικά πλάνα έδειξαν τη στιγμή που η 25χρονη πήδηξε στο θάνατό της από μια γέφυρα 164 ποδιών – Φωτογραφία: TikTok

Η Yecenia Morales Gómez άκουσε έναν εκπαιδευτή να λέει να πηδήξει, αλλά εκείνος μιλούσε στην πραγματικότητα στον σύντροφό της. Πήδηξε από την γέφυρα και έπεσε από ύψος 45 μέτρων.

«Μπερδεύτηκε», είπε στην El Tiempo ο Gustavo Guzmán, ο δήμαρχος του δήμου Fredonia, Antioquia . «Το σήμα ήταν να πηδήξει ο φίλος επειδή ήταν ήδη συνδεδεμένος με τον εξοπλισμό ασφαλείας. Της είχαν βάλει μόνο το λουρί, έτσι μπερδεύτηκε και όρμησε».

Κηρύχθηκε νεκρή στο σημείο, παρά τις προσπάθειες του συντρόφου της να τη σώσει κάνοντας CPR. Οι ιατρικές αναφορές ανέφεραν ότι πέθανε από καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια της πτώσης.

Παρά τις αναφορές ότι η Γκόμεζ μπέρδεψε τις εντολές, η Sky Bungee ισχυρίστηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών ότι δεν ήταν αλήθεια – και ότι δεν υπήρχε κανένας άλλος έτοιμος για bungee jumping την ίδια στιγμή με αυτήν.

«Δεν είναι αλήθεια, όπως αναφέρθηκε, ότι το άλμα της Yecenia Morales Gómez οφειλόταν στη σύγχυση μιας εντολής άλματος που δόθηκε στον φίλο της», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση. «Την ώρα του ατυχήματος, κανείς άλλος δεν πήδηξε, ούτε ο φίλος της ούτε κανείς άλλος».

«Το πρωτόκολλό μας έχει σχεδιαστεί για άλματα μεμονωμένα και με μόνο ένα άτομο ανά άλμα. Σημαίνει ότι για να πηδήξει κάποιος πρέπει να τελειώσουν όλα όσα σχετίζονται με το άλμα του προηγούμενου», συνεχίζει η δήλωση.

Η Sky Bungee είπε ότι συνεργάζονται με έρευνες και παρέδωσε τεκμηρίωση των δραστηριοτήτων τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ