Κιμ Γιονγκ Ουν: Για πρώτη φορά με μάσκα μετά το ξέσπασμα Covid-19 στη Β. Κορέα

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε για πρώτη φορά με προστατευτική μάσκα κατά του κορονοϊού, καθώς στη χώρα καταγράφηκε το πρώτο θετικό κρούσμα Covid-19 και κηρύχθηκε έκτακτη ανάγκη.

Η Βόρεια Κορέα έχει επιβάλει εθνικό lockdown, για να ελέγξει το ξέσπασμα του κορονοϊού αφού επί δύο χρόνια υποστήριζε ότι είχε μηδενικά κρούσματα, καταγράφοντας ένα τέλειο ρεκόρ σε σχέση με τον υπόλοιπο πλανήτη που επλήττετο από τη φονική πανδημία.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν προήδρευσε σύσκεψης που μεταδόθηκε από την τηλεόραση και για πρώτη φορά εθεάθη να φορά προστατευτική μάσκα κατά του Covid-19 όπως και όλοι οι συμμετέχοντες. Το κρατικό KCNA επιβεβαίωσε ότι στην Πιονγκγιάνγκ καταγράφηκε ανεπιβεβαίωτος αριθμός λοιμώξεων με τη μετάλλαξη Όμικρον. Η χώρα μιλά για ξέσπασμα του κορονοϊού, για πρώτη φορά σ’ αυτά τα δύο χρόνια κι έτσι έχει επιβληθεί εθνικό lockdown, για να περιοριστεί η μετάδοση. Μία ενδεχόμενη αποτυχία στον έλεγχο της πανδημίας μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα που έχει φτωχό υγειονομικό σύστημα, ενώ έχει απορρίψει οποιοδήποτε εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Ανώτατοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του Κιμ Γιονγκ Ουν, πραγματοποίησαν συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου Κρίσεων για να συζητήσουν το ξέσπασμα του κορονοϊού και ανακοίνωσαν ότι θα εφαρμόσουν ένα σύστημα ελέγχου “μέγιστης έκτακτης ανάγκης”.

Ο Κιμ είπε στη συνάντηση ότι “ο στόχος ήταν να εξαλειφθεί η ρίζα μέσα στο συντομότερο χρονικό διάστημα”, σύμφωνα με το KCNA.

“Λόγω της υψηλής πολιτικής συνείδησης του λαού, σίγουρα θα ξεπεράσουμε την έκτακτη ανάγκη και θα κερδίσουμε το σχέδιο επείγουσας καραντίνας”, ανέφερε.

Ο Κιμ ζήτησε αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα και μέτρα lockdown, λέγοντας στους πολίτες «να εμποδίσουν πλήρως την εξάπλωση του κακόβουλου ιού αποκλείοντας πλήρως τις περιοχές τους σε όλες τις πόλεις και τις κομητείες σε όλη τη χώρα».

Όλες οι επιχειρηματικές και παραγωγικές δραστηριότητες θα οργανωθούν έτσι ώστε κάθε μονάδα εργασίας να είναι «απομονωμένη» για την πρόληψη της εξάπλωσης της νόσου, πρόσθεσε το KCNA.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ