Κέιτ Μίντλετον: «Η ίδια αποφάσισε να μιλήσει σε βίντεο για την διάγνωση καρκίνου» – Το παρασκήνιο

Από την ημέρα που η Κέιτ Μίντλετον ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο και υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία, πλήθος δημοσιογράφων και ειδικών ανά τον κόσμο την επαίνεσαν για την απόφαση της να μιλήσει δημόσια για ένα τόσο δύσκολο θέμα.

Κέιτ Μίντλετον: Τελικά από ποια μορφή καρκίνου πάσχει; – Πού οφείλεται η σιωπή των βρετανικών ταμπλόιντ

Ειδικός στα βασιλικά θέματα υποστηρίζει ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας είχε δύο εναλλακτικές προτάσεις από το Παλάτι για το πώς θα μπορούσε να ανακοινώσει τα νέα για την υγεία της. Η ίδια η Κέιτ Μίντλετον, όμως, φέρεται να αποφάσισε να σταθεί μπροστά στην κάμερα χωρίς τον πρίγκιπα Ουίλιαμ στο πλευρό της και να βάλει οριστικά τέλος στις φήμες για την υγεία της. Για αρκετούς Βρετανούς σχολιαστές αυτό δείχνει το πόσο δυναμική και αποφασιστική βασίλισσα μπορεί να γίνει στο μέλλον.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας εξήγησε απευθείας στο κοινό πόσο «σοκαριστική» ήταν η διάγνωσή της σε ένα συγκινητικό βιντεοσκοπημένο μήνυμα, το οποίο ήρθε μετά από μια μεγάλη χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα. Ανέφερε αρχικά ότι το χειρουργείο έγινε για μία πάθηση που θεωρήθηκε ότι δεν ήταν καρκινική, αλλά οι μετεγχειρητικές εξετάσεις αποκάλυψαν ότι «υπήρχε καρκίνος».

Κέιτ Μίντλετον – Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Τα σχέδιά τους για το Πάσχα – Γιατί θα είναι δύσκολες αυτές οι γιορτές για τον βασιλιά Κάρολο

Η Κέιτ Μίντλετον δεν αποκάλυψε τις λεπτομέρειες της διάγνωσής της, αλλά μίλησε για το πώς χρειάστηκε χρόνο μετά την διάγνωση της για να εξηγήσει τι συνέβαινε στα τρία παιδιά της – τον Τζορτζ, τη Σαρλότ και τον Λούις – τι συμβαίνει και ότι η μητέρα τους θα γίνει καλά.

Το παρασκήνιο

Ωστόσο, ένας έμπειρος βασιλικός συντάκτης της εφημερίδας Daily Mirror υποστήριξε ότι το προσωπικό βιντεοσκοπημένο μήνυμα με την Κέιτ Μίντλετον ήταν ένας από τους δύο τρόπους που είχε στην διάθεση της για να ανακοινώσει τα νέα για την υγεία της.

Η Κέιτ Μίντλετον πυροδοτεί «αλλαγή στο πρωτόκολλο της βασιλικής οικογένειας»

Ο δημοσιογράφος της Daily Mirror, Russell Myers εξήγησε στην εκπομπή «The Royal Beat για το True Royalty TV» ότι πιθανότατα δόθηκε στην πριγκίπισσα της Ουαλίας και η επιλογή να εκδώσει μία ανακοίνωση. «Νομίζω ότι το Παλάτι ενδεχομένως θα της έχει πει: “Δεν πειράζει να κάνεις μια γραπτή δήλωση”. Αλλά ελπίζω ότι αυτό θα την κάνει καλύτερη και πιο επιτυχημένη», ανέφερε ο δημοσιογράφος.

Σημείωσε ότι η απόφαση να εμφανιστεί η ίδια η πριγκίπισσα της Ουαλίας στο βίντεο ελήφθη αποκλειστικά από την Κέιτ Μίντλετον. «Αυτή ήταν σε μεγάλο βαθμό απόφαση της Κέιτ. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας ήθελε να κάνει το βίντεο», τόνισε ο Russell Myers.

Ωστόσο, ο δημοσιογράφος εξήγησε ότι η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης ήταν μια ένδειξη του πόσο πολύ τα τρία παιδιά του ζευγαριού είναι η πρώτη τους προτεραιότητα καθώς αντιμετωπίζουν αυτή την πρόκληση. «Η Κέιτ και ο Ουίλιαμ είχαν αποφασίσει να κάνει αυτή τη δημόσια δήλωση αφού τα παιδιά είχαν διακόψει το σχολείο [σ.σ. για το Πάσχα]. Έτσι το είπαν στα παιδιά τους, είχαν χρόνο να το χωνέψουν ως οικογένεια … Και αυτό είναι πραγματικά σημαντικό γι’ αυτά», σημείωσε ο Russell Myers.

Οι Sunday Times ανέφεραν ότι όχι μόνο ήταν απόφαση της Κέιτ να κινηματογραφήσει τη δήλωση, αλλά έγραψε και ολόκληρο το μήνυμα μόνη της και ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ υποστήριξε πλήρως την επιλογή της να εμφανιστεί μόνη της για να μεταφέρει την είδηση.

«Αυτή ήταν μια ισχυρή γυναίκα που μοιράστηκε ένα έμφυτα ισχυρό μήνυμα στο έθνος. Δεν χρειαζόταν κανέναν να κάθεται δίπλα της», ανέφερε πηγή που επικαλείται η εφημερίδα. Ακριβώς επειδή η Κέιτ Μίντλετον θεώρησε σημαντικό να εμφανιστεί μόνη της στο μήνυμα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι «το έκανε με την πλήρη υποστήριξη και συμβουλή του Ουίλιαμ], που συμμετείχε σε όλες τις συζητήσεις γύρω από αυτό».

«Σε κάθε επίπεδο, εύχεται να μην χρειαζόταν να το κάνει. Αλλά ήταν δική της απόφαση, δεν του κακοφάνηκε και την υποστήριξε πλήρως», τόνισαν οι ίδιες πηγές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ