Καλιφόρνια: 40χρονη ακρωτηριάστηκε σε όλα τα άκρα της λόγω θανατηφόρου βακτηρίου: «Κόντεψε να χάσει τη ζωή της»

Μια γυναίκα από την Καλιφόρνια αναγκάστηκε να ακρωτηριαστεί και στα τέσσερα άκρα της αφού έφαγε τιλάπια, ένα είδος ψαριού, το οποίο όπως αποδείχθηκε ήταν μολυσμένο με ένα θανατηφόρο βακτήριο. Η Λάουρα Μπαράχας, μια 40χρονη μητέρα, υποβλήθηκε την Πέμπτη στη σωτήρια χειρουργική επέμβαση ύστερα από πολύμηνη παραμονή στο νοσοκομείο.

«Είναι πολύ βαρύ για όλους μας. Είναι τρομερό. Αυτό θα μπορούσε να είχε συμβεί σε οποιονδήποτε από εμάς», είπε στο KRON η φίλη της Barajas, Anna Messina.

Η Μεσίνα είπε ότι η Μπαράχας αρρώστησε μέρες αφού έφαγε το ψάρι που είχε αγοράσει σε μια τοπική αγορά στο Σαν Χοσέ και το μεγείρεψε στο σπίτι.

«Κόντεψε να χάσει τη ζωή της. Ήταν σε αναπνευστήρα», περιέγραψε.

Καλιφόρνια ακρωτηριάστηκε βακτήριο

 

«Την έβαλαν σε τεχνητό κώμα. Τα δάχτυλά της ήταν μαύρα, τα πόδια της ήταν μαύρα, το κάτω χείλος της ήταν μαύρο. Είχε πλήρη σήψη και τα νεφρά της παρουσίαζαν ανεπάρκεια», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε είχε μολυνθεί από το Vibrio Vulnificus, ένα δυνητικά θανατηφόρο βακτήριο που βρίσκεται στα ωμά θαλασσινά και το θαλασσινό νερό.

Καλιφόρνια ακρωτηριάστηκε βακτήριο

Vibro Vulnificus: Περίπου ένας στους πέντε από αυτούς που έχουν μολυνθεί πεθαίνει

«Οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μολυνθείτε με αυτό το βακτήριο είναι δύο. Πρώτον, μπορείτε να φάτε κάτι που είναι μολυσμένο με αυτό και δεύτερον, να εκθέσετε ένα κόψιμο ή ένα τατουάζ στο νερό στο οποίο ζει αυτό το μικρόβιο», δήλωσε η ειδικός της UCSF Infectious Disease Dr. Η Natasha Spottiswoode στο KRON.

Είναι μια λοίμωξη ιδιαίτερα ανησυχητική για όσους έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα. Υπάρχουν περίπου 150-200 περιπτώσεις Vibro Vulnificus που αναφέρονται κάθε χρόνο, σύμφωνα με το CDC. Περίπου ένας στους πέντε από αυτούς που έχουν μολυνθεί πεθαίνει.

Η οικογένεια της Μπαράχας περιμένει να μάθει περισσότερα για το τι συνέβη και πώς να προχωρήσει. Η Messina ξεκίνησε μια εκστρατεία GoFundMe για να βοηθήσει με τα ιατρικά έξοδα των Barajas και την προσαρμογή της στη νέα της ζωή. Έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 24.000 δολάρια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ