Πόλεμος στο Ισραήλ: Το Συμβούλιο Ασφαλείας ενέκρινε χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας – Το σκληρό μήνυμα Νετανιάχου

Το μεσημέρι του Σαββάτου (07/10) το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ, ενέκρινε χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.  Σημειώνεται πως, κατά την διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου πολιτικής ασφάλειας, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, έθεσε ως πρωταρχικό στόχο την πλήρη εκκαθάριση των εδαφών του Ισραήλ από τους μαχητές της Χαμάς.

Πόλεμος στο Ισραήλ – Ανάλυση Al Jazeera: Γιατί η Χαμάς εξαπέλυσε επίθεση

«Από σήμερα το πρωί, το κράτος του Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο. Ο πρώτος μας στόχος είναι πρώτα απ’ όλα να καθαρίσουμε την περιοχή από τις εχθρικές δυνάμεις που έχουν διεισδύσει και να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια και την ειρήνη στους οικισμούς που δέχθηκαν επίθεση» τόνισε στους συνομιλητές του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Φλέγεται η Μέση Ανατολή – LIVE εικόνα από το Ισραήλ μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, «ο δεύτερος στόχος, ταυτόχρονα, είναι να απαιτήσουμε από τον εχθρό να πληρώσει ένα τεράστιο τίμημα για όσα έχει κάνει ως τώρα. Ο τρίτος στόχος είναι να οχυρωθούν άλλα πεδία, ώστε κανείς να μην τολμήσει και κάνει το λάθος να μπει σε αυτόν τον πόλεμο».

Ο Νετανιάχου σημείωσε ότι «στον πόλεμο, πρέπει κανείς να διατηρεί την ψυχραιμία του. Καλώ όλους τους πολίτες του Ισραήλ να ενωθούν, προκειμένου να πετύχουμε τον ύψιστο στόχο μας, τη νίκη».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ