Συγκλονιστικές μαρτυρίες από το Ισραήλ: «Μας σφάζουν – Δεν υπάρχει στρατός»

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από κατοίκους πόλεων στο νότιο Ισραήλ που είδαν μαχητές της Χαμάς μπροστά από τα σπίτια τους, έπειτα από την αιφνιδιαστική επίθεση που εξαπέλυσε η ισλαμιστική οργάνωση.

BBC: Κολοσσιαία αποτυχία των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ – «Πιάστηκαν στον ύπνο»

Οι Ισραηλινοί που ζουν στο νότιο τμήμα της χώρας καλούν τον στρατό να στείλει δυνάμεις ασφαλείας και λένε ότι έχουν περάσει ώρες από την μαζική εισβολή των μαχητών της Χαμάς. «Μας σφάζουν. Δεν υπάρχει στρατός. Έχουν περάσει έξι ώρες. Οι άνθρωποι ικετεύουν για τη ζωή τους» δήλωσε ένας Ισραηλινός που ζει σε κιμπούτς στα νότια της χώρας, σύμφωνα με την Haaretz.

Το ίδιο μέσο μετέδωσε ότι μία κάτοικος, που ζει στο Τελ Αβίβ, μίλησε ότι στο τηλέφωνο με την αδελφή της στο νότιο κιμπούτς Νιρ Οζ, η οποία της είπε ότι μαχητές από τη Γάζα είχαν μπει στο σπίτι της και από τότε δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί της.

ΒΙΝΤΕΟ-σοκ από το Ισραήλ: Ένοπλοι πυροβολούν πολίτη μέσα στο αυτοκίνητό του

«Μου είπε ότι εκείνη, ο αδελφός μου και ο πατέρας μου κρύβονταν στο καταφύγιο. Είπε ότι οι μαχητές της Χαμάς βγήκαν έξω έπειτα από λίγα λεπτά, αλλά έκτοτε δεν έχω καταφέρει να επικοινωνήσω με την οικογένειά μου» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο αδελφός της της έγραψε ότι υπάρχουν πολλά θύματα στο κιμπούτς, ωστόσο δεν έχουν δει αστυνομικές δυνάμεις ή δυνάμεις του ισραηλινού στρατού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ