Ισραήλ: Στρατιώτες και πολίτες όμηροι στα χέρια της Χαμάς – Εικόνες φρίκης

Μερικές από τις πιο φρικτές σκηνές του πολέμου κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνοντας την κακοποίηση που υφίστανται πολίτες και στρατιώτες του Ισραήλ,  που συλλαμβάνονται όμηροι από την Χαμάς. Ωστόσο άλλες εικόνες δείχνουν ένστολους  Ισραηλινούς οι οποίοι χτύπησαν Παλαιστίνιους στην Δυτική Όχθη, ενώ η και η Τζιχάντ ανακοίνωσε πως μπήκε στον πόλεμο κατά του Ισραήλ.

Οι ταξιαρχίες Ιζεντίν Αλ Κασάμ, (ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς) ανακοίνωσαν ότι έχουν συλλάβει δεκάδες Ισραηλινούς ομήρους, με σκοπό την ανταλλαγή τους με Παλαιστίνιους οι οποίοι κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

«Έχουμε καλά νέα για τους κρατούμενούς μας και τον λαό μας. Οι Ταξιαρχίες αλ Κασάμ έχουν συλλάβει δεκάδες αστυνομικούς και στρατιώτες», έγραψε ο Αμπού Ομπαϊντά, εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας, στο Telegram. {Τους έχουμε ασφαλίσει στις σήραγγες της αντίστασης», συμπλήρωσε, εννοώντας τα υπόγεια τούνελ κάτω από την Γάζα, που φτάνουν ως την Αίγυπτο.

 

Το Ισραήλ έχει επιβεβαιώσει την σύλληψη ομήρων. Τα βίντεο που το CNN έχει επαληθεύσει δείχνουν την σύλληψη στρατιωτών και πολιτών του Ισραήλ, κάτι που δεν ήταν δύσκολο για τους παλαιστίνιους εισβολείς, αφού η κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους ισραηλινούς. Κάποιοι από τους πολίτες ήταν μάλιστα σε πάρτι.

 

 

Ο τρόμος κλιμακώθηκε στο Ισραήλ όταν η Χαμάς έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο με εικόνες ομήρων στην Γάζα.

 

Μια γυναίκα που ταυτοποιήθηκε ως Έλα ανέφερε, ενώ ήταν κλεισμένη σε καταφύγιο στο κιμπούτς Μπεερί, ότι υπάρχουν πληροφορίες για 50 Ισραηλινούς ομήρους. Η γυναίκα βγήκε σε απευθείας σύνδεση στο ισραηλινό  ραδιόφωνο N12.

«Ακούμε πυροβολισμούς και μας λένε ότι οι τρομοκράτες είναι στην τραπεζαρία», είπε, αναφερόμενη στις εγκαταστάσεις του Κιμπούτς. «Δεν έχω επαφή με την οικογένειά μου, και τον πατέρα μου τον έχουν απαγάγει», είπε η Έλα. Οι Παλαιστίνιοι κατάφεραν να εισβάλλουν στο κιμπούτς, όπου υπάρχει και στρατόπεδο.

Τα βίντεο δείχνουν πτώματα στους δρόμους και ενόπλους να μπαίνουν σε σπίτια. Οι εικόνες έχουν σπείρει τον τρόμο στους Ισραηλινούς.

Η οργάνωση Τζιχάντ ανακοίνωσε ότι πολεμά στο πλευρό της Χαμάς και ότι επίσης έχει συλλάβει ομήρους. Τα βίντεο της Χαμάς δείχνουν τους Παλαιστινίους να βγάζουν και να συλλαμβάνουν στρατιώτες από άρμα ισραηλινό άρμα μάχης.

 

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ανταλλάξει τους ομήρους με Παλαιστίνιους φυλακισμένους στις ισραηλινές φυλακές και ότι η εισβολή της στο Ισραήλ έγινε εξαιτίας της κλιμακούμενης βίας των Ισραηλινών, σε βάρος των Παλαιστινίων στις φυλακές, στην Δυτική Όχθη και στην Ιερουσαλήμ.

 

 

Η απάντηση του Ισραήλ

Η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα κάνει την Χαμάς να πληρώσει τεράστιο τίμημα για την εισβολή της. Ο υποστράτηγος Γάσαν Αλίαν, επικεφαλής των ισραηλινών δυνάμεων σε παλαιστινιακά εδάφη δήλωσε ότι η Χαμάς «άνοιξε τις πύλες της κόλασης». «Θέλω να πω ένα πράγμα – Η Χαμάς άνοιξε τις πύλες της κόλασης στην Λωρίδα της Γάζας. Η Χαμάς πήρε την απόφασή της και η Χαμάς θα σηκώσει το βάρος της ευθύνης να πληρώσει για τις πράξεις της», είπε.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ