Ισραήλ: «Ήταν γεμάτη ζωή» – Τι λένε φίλοι της 23χρονης Ισραηλινής με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη που σκοτώθηκε από την Χαμάς

Συγκλονίζουν οι φίλοι της 23χρονης Έντεν Μπεν Ρουμπι, της νεαρής Ισραηλινής γυναίκας με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη, η οποία δολοφονήθηκε από την Χαμάς. Η 23χρονη, που λάτρευε τα ταξίδια, τους φίλους και τη μουσική, πήγε στο φεστιβάλ στο Ισραήλ για να διασκεδάσει, αλλά έχασε με τραγικό τρόπο την ζωή της.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Φωτογραφίες από απανθρακωμένα βρέφη έδειξε ο Νετανιάχου στον Μπλίνκεν – Προσοχή σκληρές εικόνες

Την είδηση του θανάτου της Έντεν Μπεν Ρουμπι γνωστοποίησε χθες η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα, με ανάρτησή της στα social media. Σύμφωνα με την πρεσβεία, η Έντεν Μπεν Ρουμπι, η οποία επισκεπτόταν κάθε καλοκαίρι την Ελλάδα από μικρό παιδί, «δολοφονήθηκε πισώπλατα από τη Χαμάς ενώ έτρεχε να σωθεί».

«Η Έντεν Μπεν Ρουμπι δεν είναι πια ανάμεσα μας! Η Ισραηλινή με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη που επισκεπτόταν κάθε καλοκαίρι την Ελλάδα από μικρό παιδί δολοφονήθηκε πισώπλατα από τη Χαμάς ενώ έτρεχε να σωθεί. Η κτηνωδία δεν έχει ορια! Συλλυπητήρια στην οικογένεια της! Είναι φτωχά τα λόγια..», αναφέρεται στην ανάρτηση της ισραηλινής πρεσβείας.

Αμπάς: Καταδίκασε την βία σε βάρος αμάχων από Χαμάς και Ισραήλ – Νεκροί 1.417 Παλαιστίνιοι

Τι λένε οι φίλοι της – «Ήταν γεμάτη ζωή»

«Έτρεχε να σωθεί. Λένε ότι την πυροβόλησαν πισώπλατα. Ξέρω ότι κρύφτηκε σε ένα καταφύγιο μαζί με άλλα 30 άτομα και τους σκότωσαν όλους», περιέγραψε φίλος της 23χρονης στην εκπομπή LiveNews.

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Ο θάνατος ήταν ευλογία, θα μπορούσε να είναι όμηρος στη Γάζα» – Συγκλονίζει ο πατέρας 8χρονης που σκοτώθηκε από τη Χαμάς

Η Έντεν επισκεπτόταν κάθε καλοκαίρι την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Θεσσαλονίκη, όπου ζούσαν μόνιμα οι παππούδες της. «Από το δημοτικό γνωριζόμασταν από την εβραϊκή κατασκήνωση. Ερχόταν κάθε καλοκαίρι, οι παππούδες είναι στην Θεσσαλονίκη. Ήταν ό,τι πιο γλυκό και καλό έχω γνωρίσει. Γεμάτο ζωή, όλη την ώρα ταξίδευε. Ήταν πάρα πολύ γλυκιά και καλή» είπε φίλη της 23χρονης.

«Εμένα αυτές οι εικόνες μου θυμίζουν Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και Ναζί και όλα αυτά που έκαναν στους Εβραίους τότε. Η ιστορία επαναλαμβάνεται», σχολίασε φίλη της Έντεν.

Η Έντεν πήγαινε από μικρή στην Εβραϊκή κατασκήνωση στο Λιτόχωρο. «Τα καλοκαίρια κάθε χρόνο ερχόταν και πρόσφατα είχε έρθει. Ταξίδευε πάρα πολύ και τώρα μετά τον στρατό», ανέφερε φίλη της 23χρονης.

Μόλις είχε ολοκληρώσει την διετή θητεία της στον στρατό στο Ισραήλ και μαζί με φίλους πήγε σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά event της χρονιάς. Στο φεστιβάλ, όπου δολοφονήθηκαν δεκάδες νέα παιδιά.

Η Έντεν, με τα εκφραστικά μάτια και το λαμπερό χαμόγελο, ήταν ιδιαίτερα ταλαντούχα με έφεση στη ζωγραφική, τα τατουάζ και την street art. Λάτρευε τα ταξίδια. Από την Κωνσταντινούπολη, το Λονδίνο και το Άμστερνταμ μέχρι την Ινδία την Ταϊλάνδη και το Μεξικό. Ήθελε να γυρίσει όλον τον κόσμο λένε στο Mega οι Έλληνες φίλοι της, καθώς όπου και να πήγαινε έκανε αμέσως παρέες. «Ήταν δραστήριο. Ευχάριστο κορίτσι, κορίτσι της παρέας», σημείωσε μία φίλη της 23χρονης.

Η βάση της ήταν το Τελ Αβίβ, όπου εργαζόταν σε εμπορικό κέντρο για να μαζεύει λεφτά για το επόμενο ταξίδι. «Μόλις έμαθα για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Φεστιβάλ άρχισα να την καλώ ασταμάτητα. Προσευχόμουν να ήταν έστω μέσα σε κάποιο χειρουργείο» λέει αποκλειστικά ένας φίλος της και συγκλονίζει. «Τις πρώτες δύο μέρες – επειδή ακόμα έβρισκαν ανθρώπους από το πάρτι ζωντανούς – έλεγα ότι η καλύτερη περίπτωση είναι να κρύβεται, να έχει χάσει το κινητό της και να μην μπορεί να έρθει σε επικοινωνία. Και η δεύτερη καλύτερη περίπτωση θα ήταν να βρίσκεται σε ένα χειρουργείο», αναφέρει.

«Μέσα στην τρέλα, μέσα στην ενέργεια. Ένα χαρούμενο παιδί. Το ζούσε, το διασκέδαζε. Πήγαινε παντού και της έλεγε συνέχεια “να πάμε, να πάμε, να πάμε μαζί. Πάρε με”», κατέληξε ο φίλος της 23χρονης. Η κηδεία της 23χρονης τελέστηκε χθες το απόγευμα, σε βαρύ κλίμα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ