Ιράν:Πιο ανεκτική η αστυνομία με το ντύσιμο των γυναικών

Ιράν:Πιο ανεκτική η αστυνομία με το ντύσιμο των γυναικών

 

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί ζήτησε σήμερα από την αστυνομία να είναι πιο ανεκτική στα κοινωνικά ζητήματα, και κυρίως στο θέμα του ισλαμικού ενδυματολογικού κώδικα.

Ειδικές μονάδες της ιρανικής αστυνομίας πραγματοποιούν τακτικά επιχειρήσεις στους δρόμους του Ιράν για να ελέγχουν την εφαρμογή του αυστηρού ισλαμικού ενδυματολογικού κώδικα. Όσες γυναίκες τον παραβιάζουν μπορεί να λάβουν μια προφορική ειδοποίηση, να τους επιβληθεί πρόστιμο ή να κρατηθούν για μερικές ώρες.

«Αν χρειάζεται να δοθεί μια προειδοποίηση (. . .) η αστυνομία θα πρέπει να είναι η τελευταία που θα την δώσει», δήλωσε ο Ροχανί σε ομιλία του στη Σχολή της Αστυνομίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Fars.

«Οι ενάρετες γυναίκες μας θα πρέπει να αισθάνονται ασφάλεια και να μη φοβούνται όταν είναι παρούσα της αστυνομίας», σημείωσε, εκτιμώντας ότι ο σεβασμός προς τον ισλαμικό ενδυματολογικό κώδικα θα πρέπει να διδάσκεται «στα σχολεία, τα λύκεια, τα πανεπιστήμια και τα τεμένη».

Η προώθηση της αρετής στην κοινωνία θα πρέπει να γίνεται μέσω της καταπολέμησης της φτώχειας και της ανεργίας και όχι μέσω της αντιπαράθεσης με την αστυνομία, υπογράμμισε ο ιρανός πρόεδρος.

Τον Σεπτέμβριο, ο Ροχανί είχε ζητήσει τους αστυνομικούς να εφαρμόζουν τον νόμο για τη μαντήλα σεβόμενοι την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και αποφεύγοντας τις «ακραίες μεθόδους».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ