Ιράν: «Συντριπτική» απάντηση με πυραύλους κατά του Ισραήλ – Σε κατάσταση συναγερμού η περιοχή

Οι πρώτες αντιδράσεις από την ιρανική πλευρά είναι ιδιαίτερα σκληρές στην επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ και οι ΗΠΑ κατά της χώρας, με τον Εμπραχίμ Αζίζι, επικεφαλής της επιτροπής εθνικής ασφάλειας του ιρανικού κοινοβουλίου, να στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Σας προειδοποιήσαμε!», έγραψε χαρακτηριστικά.


«Τώρα ξεκινήσατε σε ένα μονοπάτι του οποίου το τέλος δεν βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχό σας», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι η Τεχεράνη προετοιμάζεται για μια απάντηση στις αμερικανοϊσραηλινές επιθέσεις, υπογραμμίζοντας ότι οι αντεπιθέσεις αναμένεται να είναι «συντριπτικές».

Συναγερμός στο Ισραήλ από πυραυλική επίθεση του Ιράν

Συναγερμός έχει σημάνει στο βόρειο Ισραήλ, καθώς σειρήνες ήχησαν σε εκτεταμένες περιοχές εν μέσω ιρανικής επίθεσης με βαλλιστικούς πυραύλους.


Οι IDF ανακοίνωσαν ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας βρίσκονται σε λειτουργία και επιχειρούν να αναχαιτίσουν τους πυραύλους που εκτοξεύθηκαν.


Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, έχει εντοπιστεί εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν προς το ισραηλινό έδαφος, ενώ προειδοποίησε ότι σειρήνες αναμένεται να ηχήσουν τα επόμενα λεπτά και σε άλλες περιοχές.

Παράλληλα, οι πολίτες που λαμβάνουν σχετική ειδοποίηση καλούνται να μεταβούν άμεσα σε ασφαλή δωμάτια και προστατευμένους χώρους, ακολουθώντας τις οδηγίες πολιτικής άμυνας, καθώς η κατάσταση εξελίσσεται.

Πλήγματα στην Τεχεράνη, το Ισφαχάν και την περιοχή του Προεδρικού Μεγάρου

Παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την ιρανική κυβέρνηση, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Fars μεταδίδει πλήγματα που δεν περιορίζονται μόνο στην Τεχεράνη, αλλά επεκτείνονται σε αρκετές άλλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Κουμ και του Ισφαχάν στο κέντρο της χώρας.

Οι αναφορές κάνουν λόγο για επιθέσεις σε ένα από τα σημαντικότερα αεροδρόμια του Ιράν, καθώς και στην περιοχή Παστέρ, όπου στεγάζεται το προεδρικό μέγαρο.

Αν και υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες στην περιοχή Παστέρ οι οποίοι διακομίζονται σε νοσοκομεία, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία επιβεβαίωση για θανάτους υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

Μάλιστα, το πρακτορείο IRNA, επικαλούμενο πηγή από το προεδρικό γραφείο, αναφέρει ότι ο πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν παραμένει σώος και αβλαβής.

Στόχοι υψηλής σημασίας και νοσοκομεία σε κατάσταση επιφυλακής

Σύμφωνα με το Channel 12, οι σημερινές επιθέσεις στο Ιράν έχουν στοχεύσει σπίτια υπουργών και στρατιωτικών αρχηγών, εγκαταστάσεις των υπουργείων Άμυνας και Πληροφοριών, καθώς και μια προεδρική εγκατάσταση.

Ως αποτέλεσμα της κρισιμότητας της κατάστασης, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας του Ιράν δήλωσε ότι τα νοσοκομεία βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Tasnim.

Μαζικές κυβερνοεπιθέσεις σε ιρανικά κρατικά ΜΜΕ

Παράλληλα με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, το Ιράν φαίνεται να δέχεται και ψηφιακά πλήγματα.

Το πρακτορείο Tasnim αναφέρει ότι ιρανικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένου του κρατικού πρακτορείου IRNA, αντιμετωπίζουν εκτεταμένες κυβερνοεπιθέσεις.

Προς το παρόν, ο λογαριασμός του IRNA στο Telegram παραμένει λειτουργικός, ωστόσο η επίσημη ιστοσελίδα του παραμένει απροσπέλαστη, ενισχύοντας την εικόνα ενός ολοκληρωτικού πολέμου που εξελίσσεται σε πολλαπλά επίπεδα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK