Ιράκ-Ιράν ενώνονται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους

Ιράκ-Ιράν ενώνονται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους

 

Ο νέος πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ-Αμπάντι και ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, ο οποίος επισκέπτεται τη Βαγδάτη, συζήτησαν σήμερα την ανάγκη να αναληφθούν διεθνείς προσπάθειες για την εξάλειψη του Ισλαμικού Κράτους, της οργάνωσης η οποία έχει καταλάβει εκτεταμένα εδάφη στη Συρία και το Ιράκ.

Σε δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Αμπάντι αναφέρεται πως ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τους κινδύνους που το Ισλαμικό Κράτος δημιουργεί για την περιοχή.

Η κατάληψη εδαφών από το Ισλαμικό Κράτος στο βόρειο Ιράκ έχει ανησυχήσει την κυβέρνηση της Βαγδάτης και τους δυτικούς συμμάχους της.

Η μαχητική σουνιτική οργάνωση θεωρεί τους σιίτες μουσουλμάνους άπιστους στους οποίος αξίζει να πεθάνουν και έχει αναγκάσει χιλιάδες μη μουσουλμάνους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ στοίχισαν χθες, Σάββατο, τη ζωή σε τουλάχιστον 35 ανθρώπους. Πιστεύεται πως πραγματοποιήθηκαν ως εκδίκηση για μια επίθεση σε σουνιτικό τέμενος, η οποία έχει οξύνει τη θρησκευτική σύγκρουση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το σιιτικό Ιράν είναι πιθανό να ασκήσει επιρροή στο σχηματισμό της νέας ιρακινής σιιτικής κυβέρνησης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ