ΗΠΑ: Οδοντίατρος σκότωσε την σύζυγό του και εισέπραξε την ασφάλεια ζωής της μαζί με την ερωμένη του

Ένας πλούσιος οδοντίατρος από την Πενσυλβάνια των ΗΠΑ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, επειδή σκότωσε τη γυναίκα του κατά τη διάρκεια ενός σαφάρι στην Αφρική το 2016 και στη συνέχεια εισέπραξε την ασφάλεια ζωή της μαζί με την ερωμένη του.

Ο Λάρι Ρούντολφ καταδικάστηκε το 2022 για τη δολοφονία της επί 34 χρόνια συζύγου του, Μπιάνκα Ρούντολφ, την οποία πυροβόλησε στην καρδιά, την τελευταία ημέρα της παραμονής τους στην Ζάμπια, όπου είχαν πάει για σαφάρι. Το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Ντένβερ του επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. «Αυτό το αποτέλεσμα δείχνει ότι ανεξάρτητα από όσα χρήματα, όσο κύρος ή όση εξουσία διαθέτετε, θα λογοδοτήσετε για τα εγκλήματά σας», δήλωσε ο Εισαγγελέας της Περιφέρειας του Κολοράντο Κόουλ Φίνγκαν.

Όπως δήλωσαν οι εισαγγελείς, ο οδοντίατρος σκότωσε εν ψυχρώ την σύζυγό του ως μέρος ενός σχεδίου να εξαργυρώσει την ασφάλεια ζωής της και να ξεκινήσει νέα ζωή με την επί χρόνια ερωμένη του, Λόρι Μίλιρον. «Ακόμη και ο Ιούδας θα φοβόταν να κάνει παρέα μαζί του», είπε ο αδελφός του θύματος στον Ρούντολφ στο δικαστήριο.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ο Ρούντολφ, αφού πυροβόλησε την σύζυγό του, πήρε το όπλο του εγκλήματος, το τοποθέτησε στη θήκη του έτσι ώστε να φαίνεται ότι η σύζυγός του αυτοπυροβολήθηκε κατά λάθος ενώ ετοίμαζε τις βαλίτσες τους.

ΗΠΑ οδοντίατρος
Ο Λάρι Ρούντολφ και η σύζυγός του, Μπιάνκα

Ο Ρούντολφ κρίθηκε επίσης ένοχος για απάτη, η οποία συνδέεται με τις τεράστιες ασφαλιστικές πληρωμές που έλαβε μετά τον θάνατο της συζύγου του. Καταδικάστηκε σε ακόμη 20 έτη κάθειρξη ενώ υποχρεούται να πληρώσει σχεδόν 5 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση και ακόμη 2 εκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα.

Το δικαστήριο διέταξε ακόμη ότι ο Ρούντολφ θα χάσει δύο σπίτια, τα αυτοκίνητά του -μια Aston Martin DB-11 και Bentley Bentayga- και άλλα περιουσιακά στοιχεία που απέκτησε με τα χρήματα της ασφάλειας. Η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων αυτών ανέρχεται σε σχεδόν 9 εκατομμύρια δολάρια.

ΗΠΑ οδοντίατρος

Ο οδοντίατρος υποστήριξε ότι η σύζυγός του αυτοπυροβολήθηκε ενώ μάζευε βιαστικά τα πράγματά της για το ταξίδι της επιστροφής, όμως οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι η Μπιάνκα δεν θα μπορούσε να προκαλέσει στον εαυτό της το τραύμα που είχε. Οι δικηγόροι του Ρούντολφ ισχυρίστηκαν επίσης ότι ο πελάτης τους δεν είχε κανένα λόγο να σκοτώσει τη γυναίκα του για την ερωμένη του, Milliron , καθώς το ανδρόγυνο ήταν σε ανοιχτή σχέση για περισσότερο από μια δεκαετία. Υποστήριξαν επίσης ότι δεν χρειαζόταν τα χρήματα από τις ασφάλεια ζωής.

Η Milliron, η οποία ήταν διευθύντρια του οδοντιατρείου του Ρούντολφ, καταδικάστηκε σε 17 χρόνια φυλάκιση, καθώς κρίθηκε ότι ήταν συνεργός στο έγκλημα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ