ΗΠΑ: Ο αρχηγός του ISIS ανατινάχθηκε μαζί με την οικογένειά του – Φωτογραφίες ντοκουμέντο

Νεκρός είναι ο ηγέτης του ISIS Αμπού Ιμπραχίμ αλ- Χασίμι αλ- Κουράισι, έπειτα από αμερικανική στρατιωτική επιδρομή, όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο αρχηγός του ISIS ανατίναξε γιλέκο με εκρηκτικά στη διάρκεια της επιδρομής των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ίδιος καθώς και τουλάχιστον άλλοι δώδεκα άνθρωποι.

ISIS

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μπάιντεν, δεν υπήρξε απώλεια από την πλευρά των Αμερικανών.

Σύμφωνα με το Associated Press, που επικαλείται ανθρώπους που βρέθηκαν πρώτοι στο σημείο, οι νεκροί είναι 13, περιλαμβανομένων έξι παιδιών και τεσσάρων γυναικών. Τον αριθμό των 13 νεκρών επιβεβαίωσε στα social media και το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Ωστόσο, η οργάνωση αναφέρει ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι τέσσερα παιδιά και τρεις γυναίκες.

Το ABC News, επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο, ανέφερε ότι όλα τα θύματα σκοτώθηκαν όταν ο Αμπού Ιμπραχίμ αλ- Χασίμι αλ- Κουράισι ανατινάχθηκε. Δεν έχει γίνει σαφές αν όλοι οι νεκροί ήταν μέλη της οικογένειας του Κουράισι και το στενού του κύκλου.

Ο αλ Κουράισι είχε τον ρόλο του ηγέτη του ISIS από τον Οκτώβριο του 2019. Διαδέχθηκε τον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ο οποίος επίσης ανατινάχθηκε, ενώ αμερικανικές δυνάμεις προσέγγιζαν το καταφύγιό του.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο χωριό Ατμέχ, κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία. Η επιδρομή διήρκεσε περίπου δύο ώρες. Ήταν η μεγαλύτερη στην επαρχία μετά την επιχείρηση που είχε στόχο τον αλ Μπαγκντάντι.

Πηγή: nypost.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ