ΗΠΑ: Καρέ – καρέ το κεφαλοκλείδωμα σε βουλευτή λίγο πριν από την εκλογή του Κέβιν Μακάρθι

Κάθε σαπουνόπερα που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να εμπεριέχει αρκετό σασπένς, ίντριγκα και σκηνές βίας. Και στην Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ απέδειξαν ότι ξέρουν καλά την συνταγή.

Έτσι λοιπόν, ο Κέβιν Μακάρθι εξελέγη με την… 15η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, βάζοντας τέλος σε μια διαδικασία που σημαδεύτηκε μέχρι την τελευταία στιγμή από πολύ μεγάλες εντάσεις στις τάξεις των Ρεπουμπλικανών. Έπειτα από έντονες διαβουλεύσεις, η ομάδα των “τραμπιστών ανταρτών” βουλευτών που εμπόδιζε την εκλογή του 57χρονου από την Καλιφόρνια υποχώρησε τελικά βάζοντας τέλος σε ένα αδιέξοδο που δεν είχε προηγούμενο τα τελευταία 160 χρόνια και προμηνύει πολύ έντονες αντιπαραθέσεις στο Σώμα τα δύο επόμενα χρόνια.

Πριν όμως φτάσουμε να βγει «λευκός καπνός» υπήρξαν -και μάλιστα σε ζωντανή μετάδοση- εντάσεις και παζάρια, τα οποία παρακολούθησαν όλοι από τους δέκτες της τηλεόρασής τους.

Αυτό που, ωστόσο, δεν περίμεναν ποτέ να δουν ήταν το κεφαλοκλείδωμα που χρειάστηκε να γίνει στον Ρεπουμπλικανό βουλευτή από την Αλαμπάμα, Μάικ Ρότζερς, προκειμένου να μην ορμήσει στον συνάδελφό του από την Φλόριντα, Ματ Γκετζ, επειδή εκτίμησε ότι κάνει παζάρι σε βάρος του προκειμένου να επιτρέψει την εκλογή Μακάρθι.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Όπως ανέφερε το Fox News η σπίθα που άναψε τη φωτιά φαίνεται ότι ήταν η λέξη «επιτροπή» που φέρεται να είπε ο Γκετζ στον Μακάρθι στον διάλογο που είχαν πριν την «έκρηξη» του Ρότζερς. Κι αυτό γιατί Ρότζερς και Γκετζ είναι μέλη της Armed Services Committee με τον πρώτο στη θέση του προέδρου και τον δεύτερο σε αυτήν του μέλους.

Ο Ρότζερς φέρεται, μάλιστα, να είπε προς τον Γκετζ «δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό» όταν τον απομάκρυναν από κοντά του προκειμένου η κατάσταση να μην οξυνθεί ακόμα περισσότερο.

Ο Μάικ Ρότζερς είναι από τους «πιστούς» βουλευτές του Τραμπ, ενώ ο Γκετζ είναι μεν τραμπικός, ωστόσο στις τελευταίες ψηφοφορίες άλλαξε τις ψήφους του από «κατά» σε «παρών» προκειμένου να αφήσει τον Μακάρθι να εκλεγεί. Κάποιοι πιστεύουν πως εάν δεν είχε γίνει το κεφαλοκλείδωμα στον Ρότζερς θα είχε γρονθοκοπήσει τον Γκετζ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ