ΗΠΑ: Γυναικολόγος αποκεφάλισε βρέφος χρησιμοποιώντας «υπερβολική δύναμη» κατά τον τοκετό

Μία γιατρός αποκεφάλισε το μωρό μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια ενός «εφιαλτικού» τοκετού στην Georgia των ΗΠΑ, σε μια φρικιαστική υπόθεση που έχει λάβει τη νομική οδό.

Η Δρ. Tracey St Julian μηνύεται για βαριά αμέλεια από το ζευγάρι Jessica Ross και Treveon Taylor, ο γιος των οποίων πέθανε στο Southern Regional Hospital κατά τη διάρκεια μιας περίπλοκης γέννας. Μηνυτήρια αναφορά έχει κατατεθεί και εις βάρος αρκετών νοσηλευτών οι οποίοι εγκαλούνται για απόκρυψη του περιστατικού.

Όπως αναφέρει το BBC, οι δικηγόροι του άτυχου ζευγαριού καταγγέλλουν τη γιατρό ότι κατά τη διάρκεια του τοκετού, χρησιμοποίησε υπερβολική δύναμη.

Ο δικηγόρος τους Cory Lynch, δήλωσε ότι το ζευγάρι ήταν «τόσο ενθουσιασμένο με τη γέννηση του πρώτου τους παιδιού που δυστυχώς, τα όνειρα και οι ελπίδες τους μετατράπηκαν σε εφιάλτη», είπε.

Το γραφείο του ιατροδικαστή και η αστυνομία της κομητείας Clayton διερευνούν την υπόθεση, για την οποία ενημερώθηκαν στις 13 Ιουλίου αν και ο φρικτός θάνατος του βρέφους έγινε στις 9 του ίδιου μήνα.

«Η γυναικολόγος κατά την προσπάθειά γέννησης του παιδιού, τράβηξε το κεφάλι και τον λαιμό του τόσο δυνατά που τα οστά του κρανίου, του προσώπου και του λαιμού έσπασαν… Όταν άνοιξε η μήτρα, βγήκαν τα πόδια, το σώμα και δεν υπήρχε κεφάλι», είπε.

Το μωρό δεν μπόρεσε να γεννηθεί κολπικά λόγω δυστοκίας του ώμου, όπου οι ώμοι του μωρού δε μπορούσαν να περάσουν κάτω από την ηβική σύμφυση. Η εγκαλούμενη γυναικολόγος, δεν προχώρησε σε καισαρική τομή την κατάλληλη στιγμή όπως ζήτησε το ζευγάρι, τονίζεται στο άρθρο.

Όπως κατήγγειλε το νεαρό ζευγάρι, είναι και οι δυο 21 ετών, το νοσηλευτικό προσωπικό προσπάθησε να αποκρύψει το ανατριχιαστικό συμβάν, βάζοντας το άψυχο σώμα του βρέφους σε μια κουβέρτα προσαρμόζοντας το κεφάλι στο σώμα του ώστε να φαίνεται εντάξει.

Πηγή: Instyle.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ