ΗΠΑ: Άνοιξε ξανά ο εναέριος χώρος πάνω από τη λίμνη Μίσιγκαν – Τι αναφέρει η ανακοίνωσης της FAA

Λήξη συναγερμού στις ΗΠΑ, καθώς ο εναέριος χώρος πάνω από τη λίμνη Μίσιγκαν, που έκλεισε προσωρινά για λόγους “εθνικής άμυνας” νωρίτερα σήμερα, άνοιξε ξανά όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA).

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Κλείνει για λόγους «εθνικής άμυνας» ο εναέριος χώρος πάνω από τη λίμνη Μίσιγκαν

«Η FAA έκλεισε για σύντομο χρονικό διάστημα ένα μέρος του εναερίου χώρου πάνω από τη λίμνη Μίσιγκαν για να υποστηρίξει τις δραστηριότητες του υπουργείου Άμυνας. Ο εναέριος χώρος ξανάνοιξε», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, το Πεντάγωνο δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο.

Η είδηση αυτή ανακοινώνεται τη στιγμή που τρία ιπτάμενα αντικείμενα, το ένα από τα οποία η Ουάσινγκτον το αναφέρει ως κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι, καταρρίφθηκαν μέσα σε μια εβδομάδα, πάνω από τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Το Σάββατο ο εναέριος χώρος της αμερικανικής πολιτείας Μοντάνα είχε κλείσει προσωρινά, αλλά μαχητικό αεροσκάφος που απογειώθηκε εσπευσμένα για να ερευνήσει “ανωμαλία του ραντάρ”, δεν εντόπισε ιπτάμενο “αντικείμενο”, σύμφωνα με τον στρατό.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν ότι το πρώτο αντικείμενο που εντοπίστηκε επίσημα ήταν ένα μπαλόνι ελεγχόμενο από τον κινεζικό στρατό και αποτελούσε μέρος ενός στόλου που έστειλε το Πεκίνο σε περισσότερες από 40 χώρες σε πέντε ηπείρους για κατασκοπευτικούς σκοπούς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ