Επιστρέφουν στην Ελλάδα οι διασώστες της ΕΜΑΚ – Το «ευχαριστώ» των σεισμόπληκτων

Επιστρέφουν στην Ελλάδα σήμερα το βράδυ οι ήρωες της ΕΜΑΚ, που επιχείρησαν στην Τουρκία, καταφέροντας να απεγκλωβίσουν ζωντανούς ανθρώπους που ήταν παγιδευμένοι στα ερείπια κτιρίων, τα οποία κατέρρευσαν από τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

Συγκινητικές στιγμές στην Αντιόχεια: «Ευτυχώς που υπάρχετε» – Το «ευχαριστώ» Τούρκου στρατηγού στην ΕΜΑΚ

Οι δύο ομάδες της ΕΜΑΚ αναχώρησαν από το αεροδρόμιο των Αδάνων και με απευθείας πτήση θα φτάσουν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η ελληνική ομάδα ήταν από τις πρώτες που επιχείρησαν στην Τουρκία. Από τα ξημερώματα της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου και έπειτα από εντατικές έρευνες και προσπάθειες οι Έλληνες διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν ζωντανούς πέντε ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά.

Μητσοτάκης: Οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι φίλοι – Οι άνδρες της ΕΜΑΚ μάς γέμισαν υπερηφάνεια

Ακόμη και την τελευταία στιγμή πριν φύγουν, οι Τούρκοι πολίτες ήθελαν να τους δείξουν την ευγνωμοσύνη τους για την βοήθεια που τους προσέφεραν και όταν τους είδαν στον δρόμο, άρχισαν να τους κορνάρουν, όπως μεταδίδει το mega.

Οι ήρωες της ΕΜΑΚ όλες αυτές τις ημέρες έδωσαν με αυταπάρνηση μάχη κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες για να σώσουν ζωές στα χαλάσματα. Στην τελευταία τους αποστολή στην Αντιόχεια δεν κατάφεραν να εντοπίσουν την 24χρονη αθλήτρια και το αγοράκι, που θάφτηκαν στα ερείπια πολυκατοικίας.

Σεισμός στην Τουρκία: Άκαρπες οι έρευνες της ΕΜΑΚ – Δεν βρέθηκε ίχνος ζωής από την 24χρονη

Οι δυο ομάδες των Ελλήνων διασωστών δεν σταμάτησαν λεπτό να επιχειρούν στα χαλάσματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες, αφού επί ώρες προσπαθούσαν να εντοπίσουν την 24χρονη και το 8χρονο αγοράκι και όταν πια κατάλαβαν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν, ετοιμάστηκαν να αποχωρήσουν. Όμως, όταν οι συγγενείς τους ικέτεψαν να συνεχίσουν, οι διασώστες της ΕΜΑΚ συνέχισαν τις έρευνες για άλλες 8 ώρες έως το ξημέρωμα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ