Ίλον Μασκ: Η πρόταση-μαμούθ για να αγοράσει το Twitter – Η απάντηση της εταιρείας

Ο ιδιοκτήτης της Tesla Ίλον Μασκ, ο οποίος αγόρασε πρόσφατα το 9,2% των μετοχών του Twitter, πρότεινε να αγοράσει των σύνολο της εταιρείας στην τιμή των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή και να βγάλει την εταιρεία από την Γουόλ Στριτ.

Σε έγγραφο που διαβιβάστηκε την Τετάρτη στην ρυθμιστική αρχή του αμερικανικού χρηματιστηρίου, ο Ίλον Μασκ διευκρίνισε ότι πρόκειται για την «καλύτερή του και την τελική του προσφορά». Μάλιστα, απειλεί σε περίπτωση αρνητικής απάντησης, «να επανεξετάσει την θέση του ως μετόχου» στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά την ανακοίνωσή του, η μετοχή του Twitter καταποντίστηκε κατά 11,34%, σε 51,05 δολάρια στις ηλεκτρονικές συναλλαγές που προηγούνται του ανοίγματος της Γουόλ Στρητ.

Σε επιστολή του στον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Twitter Μπρετ Τέιλορ, ο Ίλον Μασκ αναφέρει ότι επένδυσε στην πλατφόρμα λόγω του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει υπέρ «της ελευθερίας της έκφρασης στον πλανήτη», η οποία αποτελεί «κοινωνική επιταγή μίας λειτουργικής δημοκρατίας».

«Ωστόσο, από όταν συνειδητοποίησα την επένδυσή μου, αντιλήφθηκα ότι η εταιρεία δεν ευημερεί και δεν θα εξυπηρετούσε την κοινωνική της επιταγή υπό την σημερινή της μορφή» σημειώνει ο δισεκατομμυριούχος, προτείνοντας την έξοδο του Twitter από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

«Προτείνω να εξαγοράσω το 100% του Twitter στην τιμή των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή τοις μετρητοίς, δηλαδή μία πριμοδότηση κατά 54% σε σχέση με την προηγουμένη της έναρξης της επένδυσής μου στο Twitter και κατά 38% σε σχέση με την προηγουμένη της δημόσιας ανακοίνωσης της επένδυσής μου», συμπληρώνει.

Οι αριθμοί του Ίλον Μασκ ανεβάζουν την αξία του Twitter στα 43,4 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είναι αυτήν την στιγμή.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Forbes, η προσωπική περιουσία του Ίλον Μασκ ανέρχεται σε 274 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που τον κάνει τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Η απάντηση της πλατφόρμας

“Το Twitter, Inc επιβεβαίωσε σήμερα ότι έλαβε μια αυτόκλητη, μη δεσμευτική πρόταση από τον Έλον Μασκ για την απόκτηση όλων των υφιστάμενων κοινών μετοχών της Εταιρείας έναντι 54,20 δολαρίων ανά μετοχή σε μετρητά. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Twitter θα εξετάσει προσεκτικά την πρόταση για να καθορίσει την πορεία δράσης που πιστεύει ότι είναι προς το καλύτερο συμφέρον της Εταιρείας και όλων των μετόχων του Twitter” ανέφερε η ανακοίνωση της εταιρείας, σύμφωνα με τον Independent

Ωστόσο, στην ανακοίνωση δεν αναφέρονται περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ