Η Υεμένη προειδοποιεί το Ιράν…

Η κυβέρνηση της Υεμένης προειδοποίησε ότι το Ιράν «αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για οποιοδήποτε περιστατικό που θα προκύψει από την απόπειρα του να εισέλθει στα ύδατα της Υεμένης», αν δεν επιτρέψει τον έλεγχο σε ένα φορτηγό πλοίο που πλέει με στρατιωτική συνοδεία προς την αραβική χερσόνησο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την πλευρά της η  κυβέρνηση του Ιράν δήλωσε πως δεν θα επιτρέψει στις δυνάμεις της συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας να ελέγξουν το πλοίο, που σύμφωνα με όσα δηλώνει, μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια. Το πλοίο έπλευσε από το Ιράν τη Δευτέρα και το συνοδεύουν ιρανικά πολεμικά πλοία.

«Η κυβέρνηση της Υεμένης και οι δυνάμεις της συμμαχίας δεν είναι αντίθετες σε φορτία που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια να εισέρχονται στην Υεμένη, αρκεί να έχουν λάβει τις απαραίτητες άδειες από την νόμιμη κυβέρνηση της Υεμένης και να ελέγχονται κατά την είσοδο τους», ανέφερε ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στην Υεμένη σε επιστολή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας, σύμφωνα με το Reuters.

 

Διαβάστε επίσης;

Συρία – 48 νεκροί σε μάχες ανάμεσα στο ΙΚ και τον στρατό

Νεκρός ο Νο 2 της ISIS;

Ο άτυχος κλέφτης σε… ζωντανή σύνδεση – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ