Η Wagner επιβεβαίωσε τον θάνατο του Πριγκόζιν – «Τον σκότωσαν προδότες στη Ρωσία»

«Ο επικεφαλής της Ομάδας Βάγκνερ, ήρωας της Ρωσίας, ένας αληθινός πατριώτης, ο Γεβγκένι Βικτόροβιτς Πριγκόζιν, σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα ενεργειών προδοτών στη Ρωσία», αναφέρει ανάρτηση του «Grey Zone», λογαριασμού στην πλατφόρμα Telegram ο οποίος πρόσκειται στη Wagner και δημοσίευε κατά καιρούς βιντεοσκοπημένα μηνύματα του αρχηγού της εταιρίας μισθοφόρων.

ΗΠΑ: Ο θάνατος του Πριγκόζιν «δεν θα προκαλούσε έκπληξη σε κανέναν»

«Ακόμη και στην κόλαση θα είναι ο καλύτερος! Ζήτω η Ρωσία!», καταλήγει η σχετική ανάρτηση που συνοδεύεται από φωτογραφία του Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος φέρεται να ήταν μεταξύ των 10 επιβαινόντων σε αεροσκάφος που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα στην περιφέρεια Τβερ, βόρεια της Μόσχας.

Πριγκόζιν: Ο «σεφ» που έγινε προδότης – Η αναρρίχηση του αρχηγού της Wagner από τις σοβιετικές φυλακές στην ελίτ του Κρεμλίνου

Το χρονικό

Πριγκόζιν: Η στιγμή της συντριβής του ιδιωτικού αεροπλάνου του – Ήταν στη λίστα επιβατών – ΒΙΝΤΕΟ

Ο αρχηγός της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner, ο οποίος είχε καλέσει σε στάση κατά της ανώτατης ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης και έκανε την αποτυχημένη εξέγερση κατά του Κρεμλίνου τον Ιούνιο, περιλαμβανόταν στη λίστα των επιβατών ιδιωτικού αεροπλάνου που συνετρίβη στη Ρωσία, μετέδωσαν σήμερα τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, πηγές της Wagner ανέφεραν από την αρχή ότι το αεροπλάνο επλήγη από πυρά της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας.

 

Τα ρωσικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το αεροπλάνο είχε καταχωρηθεί ως ιδιόκτητο του Πριγκόζιν. Η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, ανέφερε επισήμως ότι το όνομα του αρχηγού της μισθοφορικής Wagner ήταν στον κατάλογο επιβατών του αεροπλάνου που έπεσε.

Στο αεροσκάφος τύπου Embraer, που τις πρώτες ώρες είχε αναφερθεί ότι είχε αναχωρήσει από τη Μόσχα με προορισμό την Αγία Πετρούπολη, επέβαιναν επτά επιβάτες και τριμελές πλήρωμα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλοι όσοι επέβαιναν σε αυτό ήταν νεκροί, όπως ανακοίνωσε στο Telegram το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Η ρωσική αρχή πολιτικής αεροπορίας ανακοίνωσε ότι στη λίστα των επιβατών υπήρχε το όνομα του Γεβγκένι Πριγκόζιν, αρχηγού της εταιρίας μισθοφόρων Wagner.

Mάρτυρες στο σημείο της συντριβής ανέφεραν ότι άκουσαν έναν δυνατό κρότο προτού «πέσει από τον ουρανό» το τζετ. Ο Πριγκόζιν, 62 ετών, είχε ηγηθεί ενός πραξικοπήματος κατά του καθεστώτος του Πούτιν ακριβώς πριν από δύο μήνες. Μετά την αποτυχία του, είχε προειδοποιηθεί ότι η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο. Ήταν γνωστό ότι φρόντιζε πολύ την ασφάλειά του.

Κανάλι που συνδέεται με τον Βάγκνερ ανέφερε σχεδόν αμέσως ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από την ρωσική αεράμυνα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ