Κύπρος: Τουρκοκύπριοι επιτίθενται με γροθιές και κλωτσιές στους κυανόκρανους – Νέο συγκλονιστικό βίντεο

Νέο συγκλονιστικό βίντεο από τα επεισόδια της Παρασκευής στην Κύπρο, δείχνει Βρετανούς κυανόκρανους να ξυλοκοπούνται και να σπρώχνονται από ένα βάναυσο πλήθος Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι νωρίτερα είχαν βγάλει από τη μέση οχήματα του ΟΗΕ κατά τη διάρκεια μη εξουσιοδοτημένων κατασκευαστικών εργασιών στην διχασμένη Κύπρο, δηmοσιεύει η βρετανική εφημερίδα MailOnline.

Το βίντεο δείχνει τους Βρετανούς στρατιώτες να δέχονται γροθιές στο κεφάλι, να κλωτσούνται στο έδαφος και να σπρώχνονται από το θυμωμένο πλήθος των Τουρκοκυπρίων σε μια τρομακτικά βίαιη σκηνή. Καθώς οι ειρηνευτές προσπαθούν να τραβηχτούν προς τα πίσω με τα χέρια σηκωμένα σε μια προσπάθεια να προστατευτούν, δέχονται περισσότερα χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα τους.

Η βίαιη επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τρεις  Βρετανοί να μεταφερθούν στο νοσοκομείο για να δεχτούν τις πρώτες βοήθειες. Ο ένας είχε σπασμένη μύτη. Η εφημερίδα γράφει ότι οι Ελληνοκύπριοι θεωρούν τα σχέδια για τον νέο δρόμο, που θα συνέδεε το μικτό ελληνοκυπριακό-τουρκοκυπριακό χωριό Πύλα με το χωριό Άρσος στον αποσχισμένο τουρκοκυπριακό βορρά, ως κίνηση με στρατιωτικό σκοπό, σε ένα ευαίσθητο σημείο κατά μήκος της νεκρής ζώνης.

Η βρετανική εφημερίδα γράφει ακόμα ότι στο τουρκοκυπριακό πλήθος συμμετείχαν ένστολοι άνδρες της αστυνομίας ή του στρατού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ