Η θέση του Λευκού Οίκου για την εκτόξευση δορυφόρου από τη Βόρεια Κορέα

Ως άλλη μία πρόκληση της Πιονγκγιάνγκ με στόχο την αποσταθεροποίηση θα ληφθεί οποιαδήποτε εκτόξευση δορυφόρου από τη Βόρεια Κορέα διεμήνυσε το βράδυ της Τρίτης (2/2) ο Λευκός Οίκος.

«Είμαι πεπεισμένος και σας τονίζω ότι η διεθνής κοινότητα θα θεωρήσει ένα βήμα σαν κι αυτό από τους Βορειοκορεάτες ως άλλη μία ανεύθυνη πρόκληση και μια ξεκάθαρη παραβίαση των διεθνών της υποχρεώσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Και αυτά τη στιγμή που η Βόρεια Κορέα ενημέρωνε τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΔΝΟ) ότι σχεδιάζει να εκτοξεύσει δορυφόρο στο διάστημα από τις 8 έως τις 25 του τρέχοντος μήνα.

Ταυτόχρονα, η ανακοίνωση αυτή έγινε ενώ τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούσαν έντονα φήμες ότι η Πιονγκγιάνγκ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου, κάνοντας άλλο ένα βήμα προς τον στόχο της, την απόκτηση δηλαδή πυρηνικών όπλων, κατά παράβαση των αποφάσεων που έχει λάβει κατά καιρούς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ιαπωνία: Η Β. Κορέα ετοιμάζει εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς

Κιμ Γιονγκ Ουν: Μπορούμε να εξαφανίσουμε τις ΗΠΑ όποτε θέλουμε

Σε ύψιστο συναγερμό οι αμερικανικές δυνάμεις στη Νότια Κορέα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ