Η σύζυγος του Μισέλ Ουελμπέκ μιλά για πρώτη φορά για την ερωτική ταινία – «Είναι τραυματικό»

Η Lysis, η σύζυγος του συγγραφέα Μισέλ Ουελμπέκ (Michel Houellebecq), μιλάει για πρώτη φορά. Στις 24 Μαΐου, ο συγγραφέας της «Υποβολής» θα δημοσιεύσει ένα βιβλίο στο οποίο απαντά στις διαμάχες που προκαλούνται από τη συμμετοχή του στην ερωτική ταινία, όπως και της συζύγου του. Και οι δύο είχαν παγιδευτεί υποστηρίζει.

Ολλανδία: Δικαστήριο επιτρέπει στον Μισέλ Ουελμπέκ να δει την ερωτική ταινία στην οποία παίζει πριν την προβολή της

Η Paris Match δημοσιεύει τη συνέντευξή της και υποστηρίζει ότι ένιωσε ότι ήταν μια τραυματική εμπειρία. «Ένιωσα μελανιασμένη από αυτή την ιστορία με την ερωτική ταινία».

Πότε γνωρίσατε τον Michel Houellebecq;

Το 2016, πλησίαζα στο τέλος των σπουδών μου στη Σορβόννη, όπου επρόκειτο να υποστηρίξω τη μεταπτυχιακή μου διατριβή για το έργο του Michel. Ο τίτλος ήταν «Houellebecq, δανδής παρά τον εαυτό του». Την ημέρα πριν από την υπεράσπιση της διατριβής, του έγραψα μια επιστολή στην οποία συμπεριέλαβα μια φωτογραφία μου, ντυμένη με το δικό του στυλ ντυσίματος, όπου κρατάω ένα τσιγάρο – αυτή είναι η φωτογραφία του προφίλ μου στο Instagram τώρα. Μου απάντησε αμέσως και προσφέρθηκε να συνεχίσει τη συζήτηση αυτοπροσώπως.

Πώς σου έκανε πρόταση γάμου;

Μέσω e-mail. [Γελάει.] Εκείνη την εποχή, είχα επιστρέψει στη δουλειά στην Κίνα για έξι μήνες, ενώ εκείνος έδινε μάχη με την ασθένεια στο Παρίσι. Μόνο που δεν ήξερα τίποτα γι’ αυτό. Ο Μισέλ είναι εξαιρετικά σεμνός για την κατάσταση της υγείας του, δεν ήθελε να με ενοχλήσει. Αλλά του έλειπα. Μόλις ξύπνησε από το χειρουργείο του, μου έγραψε: «Αγάπη μου, η επέμβαση είναι επιτυχής. Σε ζητάω σε γάμο».

Τολμηρές… ατυχίες στο Άμστερνταμ

Στο μεταξύ, ο Michel Houellebecq θα κυκλοφορήσει ένα μικρό βιβλίο 112 σελίδων στις 24 Μαΐου στο Flammarion: Λίγοι μήνες στη ζωή μου, Οκτώβριος 2022-Μάρτιος 2023 . Αυτή είναι η ιστορία των τολμηρών ατυχημάτων του στο Άμστερνταμ. Θυμάστε εκείνες τις εικόνες του Michel Houellebecq, με γυμνό στήθος, στο κρεβάτι με μια Ολλανδή, επίσης ελαφρώς ντυμένη. Τραβήχτηκαν για την ταινία, Kirac 27 , που γυρίστηκε από τον Ολλανδό σκηνοθέτη Stefan Ruitenbeek.

Όταν μεταδόθηκαν αυτές οι εικόνες, ο Michel Houellebecq ένιωσε, είπε, προδομένος και ήθελε να απαγορεύσει τη μετάδοση αυτής της πορνογραφικής ταινίας. Όμως το γαλλικό δικαστήριο αποφάσισε ότι αυτές οι εικόνες δεν παραβίαζαν την ιδιωτικότητά του.

Το μικρό βιβλίο του Houellebecq θα απαντήσει ίσως στο ερώτημα που κάνουν όλοι: πώς κατέληξε σε αυτό το γύρισμα και σε αυτό το κρεβάτι;

Μισέλ Ουελμπέκ

Ο μυστικός γάμος και οι 2 φωτογραφίες που δημοσίευσε η Κάρλα Μπρούνι

Η Κάρλα Μπρούνι αποκάλυψε ένα στιγμιότυπο από τον γάμο του Michel Houellebecq, ο οποίος παντρεύτηκε διακριτικά τη σύντροφό του Lylis το 2018. Για τον γάμο του Michel Houellebecq, δεν γνωρίζουμε ούτε την ημερομηνία ούτε τον τόπο.

Η δικαστική μάχη για την ερωτική ταινία “Kirac 27”

Οι δικαστές απέρριψαν το αίτημα του 67χρονου συγγραφέα να μπλοκάρει την κυκλοφορία της ταινίας “Kirac 27” του Ολλανδού κινηματογραφιστή Στέφαν Ράιτενμπικ. Ο συγγραφέας προσπαθεί εδώ και μήνες να απαγορευτούν οι σκηνές που γυρίστηκαν στα τέλη του 2022 από τον Ράιτενμπικ, δηλώνοντας ότι παγιδεύτηκε καθώς δεν ήθελε να είναι αναγνωρίσιμος.

Το δικαστήριο του Άμστερνταμ έκρινε κατ΄έφεση δικαιολογημένους τους φόβους του Ουελμπέκ μήπως ο Ολλανδός δεν τηρήσει ένα μέρος της συμφωνίας που ορίζει “ένα παιχνίδι μεταξύ πραγματικού και φανταστικού”, σύμφωνα με το οποίο η ταινία πρέπει να δημιουργεί την ψευδαίσθηση ερωτικών σκηνών με έναν σωσία.

Οι δικαστές ως εκ τούτο διέταξαν την ολλανδική συλλογικότητα KIRAC (Keeping It Real Art Critics) στην οποία ανήκει ο Ράιτενμπικ, να δείξει την ταινία στον συγγραφέα “τέσσερις εβδομάδες πριν από την προβλεπόμενη προβολή της”. Εάν ο Ουελμπέκ εγείρει αντιρρήσεις και ο κινηματογραφιστής αρνηθεί να προσαρμόσει την ταινία, ο συγγραφέας θα μπορεί εκ νέου να προσφύγει στο δικαστήριο.

Το τρέιλερ της ταινίας, στην οποία ο συγγραφέας εμφανίζεται χωρίς πουκάμισο να φιλά μια κοπέλα στο κρεβάτι, αποσύρθηκε.

“Είναι σωστό τα πλάνα να τα βλέπει πρώτα ο πελάτης”, δήλωσε με ικανοποίηση η Ολλανδή δικηγόρος του συγγραφέα, η Ζακλίν Σάαπ.

Αυτό του επιτρέπει να “αντιτίθεται σε ορισμένες σκηνές”, πρόσθεσε σε ένα email της στο Γαλλικό Πρακτορείο, διευκρινίζοντας ότι ο συγγραφέας είναι “πολύ ικανοποιημένος”.

Το δικαστήριο απέρριψε τα επιχειρήματα του συγγραφέα ότι το συμβόλαιο ήταν παράνομο επειδή ήταν σε κατάθλιψη και υπό την επήρεια αλκοόλ όταν το υπέγραφε, αλλά αναγνώρισε ότι οι αισθησιακές σκηνές θα μπορούσαν να βλάψουν τη φήμη του συγγραφέα.

Το δικαστήριο του Παρισιού, θεωρώντας ότι είναι αναρμόδιο, είχε απορρίψει τον Φεβρουάριο το αίτημα του Ουελμπέκ να απαγορευτεί η ταινία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ