Η δίκη της Ρωσίδας «αφέντρας»: Το δηλητηριασμένο cheesecake και το DNA στο τάπερ

Η δίκη της Ρωσίδας «αφέντρας» βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στις ΗΠΑ, καθώς χθες οι εισαγγελείς υποστήριξαν πως είναι ένοχη πέραν αμφιβολιών. Η ανατριχιαστική υπόθεση της Βικτόριας Νασίροβα, η οποία κατηγορείται ότι προσπάθησε να σκοτώσει την φίλη της, με ένα κομμάτι δηλητηριασμένο cheesecake για να της κλέψει την ταυτότητα. Οι δύο γυναίκες έμοιαζαν σαν δυο σταγόνες νερό.

Η Nasyrova φέρεται να άφησε ένα χάος αποδεικτικών στοιχείων, είπε στους ενόρκους ο Έλληνας βοηθός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Λιτούργης. Το DNA της βρέθηκε σε όλο το τάπερ του cheesecake και μίλησε για τα υποτιθέμενα εγκλήματά της σε πολλές συνεντεύξεις μέσα από τη φυλακή.

«Το DNA που βρισκόταν σε αυτό το δοχείο ανήκει στη Viktoria Nasyrova», είπε στις εναρκτήριες δηλώσεις του στο Ανώτατο Δικαστήριο του Κουίνς. «Επομένως, πέρα ​​από όλα όσα πρόκειται να ακούσετε από πολίτες – μάρτυρες, θα μάθετε ότι υπάρχει ένα τάπερ που είχε το [ηρεμιστικό] Phenazepam και είχε επίσης το DNA της κατηγορούμενης πάνω του».

Οι συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης που έδωσε η Nasyrova μετά τη σύλληψή της – συμπεριλαμβανομένης αυτής στην The Post το 2017, όταν καυχιόταν για τους πελάτες της που αγαπούσαν την S&M – θα είναι επίσης στο επίκεντρο κατά τη διάρκεια της δίκης, είπε ο Λιτούργης.

«Της έκαναν αυτή τη συγκεκριμένη ερώτηση… «Υπάρχει μια γυναίκα που ονομάζεται Όλγα που μοιάζει πολύ με σένα που είπε ότι τη δηλητηρίασες με ένα κομμάτι cheesecake για να της κλέψεις την ταυτότητά της», είπε ο Λιτούργης, αναφερόμενος στο φερόμενο θύμα, Όλγα Τσβίκ.

Ρωσίδα αφέντρα δηλητηρίασε φίλη της με τσιζκέικ

«Ξέρετε τι έκανε η κατηγορούμενη όταν της έγινε αυτή η ερώτηση; Χαμογέλασε. Και ξέρετε ποια ήταν η απάντησή της; «Μπορώ να σας πω ότι γνωρίζω αυτό το άτομο. Ξέρω ποιον εννοείς. Δεν την ανάγκασα να φάει το cheesecake…». Αυτό δεν είναι αστείο. Δεν είναι απλώς μια ιστορία. Δεν είναι ατύχημα και δεν είναι λάθος. Αυτή η γυναίκα σκόπευε να σκοτώσει τη φίλη της και να κλέψει την ταυτότητά της» περιέγραψε.

Η περιγραφή του θύματος – Προσπάθησε να φανεί σαν αυτοκτονία

Η Τσβίκ, κατέθεσε τη Δευτέρα ότι η Nasyrova είχε έρθει στο σπίτι της στο Forest Hills του Queens τον Αύγουστο του 2016 με το πρόσχημα ότι χρειαζόταν ένα ραντεβού έκτακτης ανάγκης για βλεφαρίδες.

«Μου είπε, “Είμαι αυτή τη στιγμή στο Μπρούκλιν. Θέλω να σου φέρω ένα διάσημο cheesecake από ένα διάσημο αρτοποιείο”. Της είπα, Viktoria, αυτό δεν χρειάζεται, απλά έλα», ανέφερε το θύμα. Αμέσως μετά την άφιξη της, η Nasyrova έκοψε δύο φέτες cheesecake και της πρόσφερε ένα τρίτο κομμάτι, το οποίο οι εισαγγελείς λένε ότι ήταν γεμάτο με το ισχυρό ρωσικό ηρεμιστικό Phenazepan. Περίπου 20 λεπτά αργότερα, η Τσβίκ είπε ότι άρχισε να νιώθει «πολύ άρρωστη».

«Προσπάθησα να ξαπλώσω στο κρεβάτι. Άρχισα να ψάχνω για ένα μαξιλάρι. Συνειδητοποίησα ότι έχανα τις αισθήσεις μου και της είπα: «Νιώθω πολύ άσχημα». Άρχισα να νιώθω ναυτία. Ήθελα να κάνω εμετό. Άρχισα να κάνω εμετό δίπλα στο κρεβάτι μου στο πάτωμα», είπε στους ενόρκους.

«Της είπα, Βικ, θα κάνω εμετό τώρα» Μου απάντησε, «Μην ανησυχείς γι’ αυτό. Θα το καθαρίσω.» Θυμάμαι ότι πήγε στην τουαλέτα και επέστρεψε» πρόσθεσε. Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι η Ρωσίδα στη συνέχεια φέρεται να έκλεψε το διαβατήριο, μετρητά και άλλα πράγματα της φίλης της – και προσπάθησε να το κάνει να μοιάζει με απόπειρα αυτοκτονίας σκορπίζοντας χάπια γύρω από το σώμα του θύματος, που ήταν μόνο με τα εσώρουχα της.

«Όλα έγιναν σε αυτή την υπόθεση πολύ προσεκτικά και πολύ μεθοδικά από την κατηγορούμενη… όχι μόνο δηλητηρίασε την Όλγα για να την υποδυθεί… σκηνοθέτησε και την κρεβατοκάμαρά της για να μοιάζει με αυτοκτονία», είπε ο Λιτούργης στους ενόρκους.

«Η κατηγορούμενη είναι ένα πολύ έξυπνο άτομο» σημείωσε.

Το είχε κάνει ξανά στο παρελθόν – Τι αποκάλυψε άνδρας που την γνώρισε σε ρωσικό ιστότοπο γνωριμιών το 2016

Ο Λιτούργης, αποκάλυψε ότι υπάρχουν ακόμη περισσότερα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι προσπάθησε να σκοτώσει την άτυχη γυναίκα. «Για να σας πείσουμε ότι δεν επρόκειτο για κάποιο ατύχημα ή λάθος ή τρελό σύνολο συμπτώσεων, θα σας προσφέρουμε ακόμη περισσότερα στοιχεία», είπε ο Λιτούργης.

Ένας από τους μάρτυρες που σκοπεύει να καλέσει η εισαγγελία είναι ένας άνδρας από το Κουίνς που ισχυρίζεται ότι ναρκώθηκε από τη Νασίροβα μετά τη γνωριμία τους σε έναν ρωσικό ιστότοπο γνωριμιών το 2016.

Ο Λιτούργης είπε ότι ο άντρας είχε φάει ψάρι και λαχανικά μαγειρεμένα από τη Nasyrova — και ξύπνησε τρεις μέρες αργότερα στο νοσοκομείο Columbia Presbyterian.

«Τα συμπτώματά του σχεδόν ήταν ίδια με αυτά της Όλγας», τόνισε ο Λιτούργης, προσθέτοντας ότι το ρολόι και τα μετρητά του άνδρα είχαν κλαπεί.

«Θα μάθετε ότι το άτομο που έκανε όλα αυτά ήταν η κατηγορούμενη».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ