Η Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη…

Η Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη…

Η Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (Aqmi) ανακοίνωσε σήμερα ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στα τέλη Μαΐου εναντίον της κατοικίας του τυνήσιου υπουργού Εσωτερικών. Είναι η πρώτη φορά που η ισλαμιστική οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για επίθεση στην Τυνησία.

“Μια ομάδα λιονταριών του Καϊρουάν (ιερή πόλη του Ισλάμ στην Τυνησία) πήγε να κόψει το κεφάλι του εγκληματία Λόφτι Μπεν Τζεντού στο σπίτι του στην περιοχή Κασερίν και ο Θεός τους επέτρεψε να σκοτώσουν μερικούς από τους φρουρούς του και να τραυματίσει άλλους και να τους πάρουν τα όπλα”, αναφέρει η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε σε φόρουμ όπου δημοσιεύουν την ανάληψη ευθύνης για επιθέσεις τους.

“Αν ο εγκληματίας αυτός γλίτωσε τούτη τη φορά, την επόμενη δεν πρόκειται να γλιτώσει”, προσθέτει η Aqmi.

Ένας κομάντο τζιχαντιστής επιτέθηκε τη νύχτα της 27ης προς 28η Μαΐου στην κατοικία του Μπεν Τζεντού, ο οποίος δεν ήταν στο σπίτι την ώρα της επίθεσης, στην περιοχή Κασερίν (δυτική Τυνησία, στα σύνορα με την Αλγερία). Τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν κατά την επίθεση.

Η ισλαμιστική οργάνωση παραδέχεται επίσης για πρώτη φορά ότι οι ένοπλοι μαχητές που καταδιώκονται επί ενάμισι χρόνο στο όρος Σάαμπι είναι μέλη της Aqmi, επιβεβαιώνοντας έτσι αυτά που δηλώνουν οι τυνησιακές αρχές εδώ και μήνες.

“Ο τυνησιακός στρατός διεξήγαγε στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των μαχητών μας του όρους Σάαμπι, γεγονός που ανάγκασε τα λιοντάρια του Ισλάμ να πλήξουν μια στρατιωτική μονάδα”, αναφέρει το Aqmi.

Περισσότεροι από είκοσι στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Δεκέμβριο του 2012 στην περιοχή του όρους Σαάμπι, στα αλγερινά σύνορα, κοντά στην Κασερίν.

Οι αρχές δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα, παρά τους επανειλημμένους βομβαρδισμούς, να εξουδετερώσουν την οργάνωση.

Η Aqmi υπογραμμίζει επίσης ότι όποιος “ξεκινά ανοικτό πόλεμο κατά του Ισλάμ και των υποστηρικτών του για να είναι αρεστός στις ΗΠΑ, την Γαλλία και την Αλγερία, θα πληρώσει ακριβά”.

Μετά το 2013, μια χρονιά που σφραγίστηκε από πολιτικές δολοφονίες και επανειλημμένες επιθέσεις κατά των δυνάμεων της τάξης, οι τυνησιακές αρχές δηλώνουν ότι ανέκτησαν τον έλεγχο της κατάστασης στην καταπολέμηση των ένοπλων αυτών οργανώσεων που αναπτύσσουν έντονη δράση στα σύνορα μεταξύ Τυνησίας και Αλγερίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ