H βασίλισσα Ελισάβετ γιόρτασε τα 93α γενέθλιά της με τα εγγόνια της – Απούσα η Μέγκαν Μαρκλ – ΦΩΤΟ

Τα 93α της γενέθλια γιόρτασε η βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ Β‘, η γηραιότερη μονάρχης και με τη μεγαλύτερη θητεία παγκοσμίως, ενώ παράλληλα παρευρέθη στη θεία λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα στον Πύργο του Ουίνσδορ.

Ανάμεσα σε όσους παρευρέθησαν στη λειτουργία και στάθηκαν στο πλευρό της ήταν οι εγγονοί της πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι και η σύζυγός του Ουίλιαμ, Κέιτ Μίντλετον, Ωστόσο, ηχηρή απουσία ήταν αυτή της Μέγκαν Μαρκλ, που είναι στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης και περιμένει από στιγμή σε στιγμή να γεννήσει το πρώτο τους παιδί.

Δείτε το βίντεο

Το ζευγάρι, που παντρεύτηκε στο παρεκκλήσι αυτό τον Μάιο του 2018, ανήρτησε το ευχετήριο μήνυμά του για τα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram. “Ευτυχισμένα γενέθλια Μεγαλειοτάτη, Κυρία, Γιαγιά. Σας ευχόμαστε να περάσετε την πιο υπέροχη μέρα! Χάρι & Μέγκαν”, έγραψαν.

Η Ελισάβετ γεννήθηκε στις 21 Απριλίου του 1926, στην οδό Μπράτον, στο κεντρικό Λονδίνο και έγινε βασίλισσα το 1952 σε ηλικία 25 ετών, που σημαίνει ότι είναι περισσότερα από 67 χρόνια στη βασιλεία. Συνηθίζει να γιορτάζει αυτήν την ημέρα οικογενειακά, όμως τα επίσημα γενέθλιά της γιορτάζονται τον Ιούνιο με μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο κεντρικό Λονδίνο, γνωστή ως Trooping the Colour (ένας χαιρετισμός στη σημαία). Είναι μια παράδοση που τηρείται από το 1748, η παρέλαση Trooping the Colour να σηματοδοτεί και τα επίσημα γενέθλια του μονάρχη της Βρετανίας.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: Daily Mail, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ