Γιατί ο πρίγκιπας Χάρι έγινε έξαλλος με τη βασίλισσα Ελισάβετ – Ο ρόλος της Μέγκαν Μαρκλ – ΒΙΝΤΕΟ

Μπορεί ο πρίγκιπας Χάρι να τρέχει να ικανοποιήσει κάθε επιθυμία της απαιτητικής – όπως βοούν οι πηγές των Ανακτόρων- συζύγου του Μέγκαν Μαρκλ, αλλά η γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ είναι αποφασισμένη να της κόψει τον αέρα. Έτσι, η βασίλισσα απαγόρευσε από τη σύζυγο του εγγονού της να φορά κοσμήματα από την πλούσια βασιλική συλλογή, ένα δικαίωμα που το έχει μόνο η Κέιτ Μίντλετον.

Σύμφωνα με πηγή από τα Ανάκτορα, η Μέγκαν δεν θα έχει ποτέ πρόσβαση σε ορισμένα ανεκτίμητα κομμάτια από την ιδιωτική συλλογή της Μοναρχίας, τα οποία δίνονται δανεικά υπό τη διακριτική ευχέρεια της βασίλισσας.

Το “μπλόκο” αυτό έρχεται ως απόφαση της βασίλισσας που παρακολουθεί προσεκτικά τις κινήσεις της Μέγκαν που διαρκώς διατυπώνει αιτήματα και διεκδικεί να γίνονται όλα τα χατίρια της. Η εντολή δόθηκε λίγο πριν από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι, όταν εκείνη είχε διαλέξει μια σμαραγδένια τιάρα, αλλά το αίτημά της απορρίφθηκε με τη δικαιολογία ότι δεν είναι γνωστή η καταγωγή του κοσμήματος. όταν ο Χάρι το άκουσε είπε στο βασιλικό προσωπικό: “Ό,τι θέλει η Μέγκαν θα το έχει” και αυτό προκάλεσε την παρέμβαση της βασίλισσας που έσπευσε να ξεκαθαρίσει στον εγγονό της ότι “η Μέγκαν δεν θα έχει ό,τι θέλει αλλά ό,τι εγώ της προσφέρω”. Κι έτσι στον γάμο φόρεσε μια διαμαντένια τιάρα που ανήκε στη γιαγιά της Ελισάβετ, τη βασίλισσα Μέρι.

Επίσης, κατά το πρώτο της επίσημο ταξίδι εκτός Μεγάλης Βρετανίας, οπότε το ζεύγος ταξίδεψε στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και άλλες χώρες της Κοινοπολιτείας, η Μέγκαν ήθελε να φορέσει μία συγκεκριμένη τιάρα. Ωστόσο, ο πρίγκιπας της Ουαλίας και πεθερός της της συνέστησε να μην φορέσει τιάρα σε ταξίδι στο εξωτερικό καθώς θα έδειχνε πολύ εξεζητημένη και δεν είναι σωστό. Φόρεσε ωστόσο διαμαντένια σκουλαρίκια.

Πάντως, γενικώς η βασίλισσα είναι αποφασισμένη να θέσει νέους, αυστηρότερους όρους στη Μέγκαν ώστε να μάθει να σέβεται την τάξη, την ιεραρχία και τη διαδοχή μέσα στη βασιλική οικογένεια.Η Βασιλική Συλλογή φυλάσσεται από τη Μοναρχία για τους διαδόχους και το έθνος και δεν ανήκει στη βασίλισσα ως ιδιώτη, αν και η ίδια η Ελισάβετ έχει στη δική της κατοχή κάποια κοσμήματα, όπως σειρά από τιάρες, περιδέραια και στέμματα, τα οποία παραμένουν στην ιδιωτική της συλλογή και τα δανείζει σε μέλη της οικογένειάς της για επίσημες περιστάσεις και κρατικές επισκέψεις.

Πηγή των Ανακτόρων ανέφερε στη Sun ότι τη δεδομένη στιγμή το Μπάκιγχαμ δεν δίνει πρόσβαση στη Μέγκαν σ’ αυτήν τη συλλογή, σε αντίθεση με την Κέιτ Μίντλετον που είναι η επόμενη πριγκίπισσα της Ουαλίας και ανώτατο μέλος της βασιλικής οικογένειας. Μπορεί ωστόσο, αν τα δεδομένα αλλάξουν, να αρθεί η απαγόρευση για τη Μέγκαν στο μέλλον.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ