H Google τιμά με Doodle την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου

Έχετε το νου σας για μερικά τριφύλλια γιατί είναι η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου! Το σημερινό Doodle γιορτάζει την πιο πράσινη ημέρα του χρόνου και τιμά την ιρλανδική κουλτούρα. Σαν σήμερα το 1903, η Ιρλανδία κήρυξε την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου εθνική εορτή.

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παρακολουθούν παρελάσεις και παμπ για να περάσουν τη μέρα και να γιορτάσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Οικογένειες και φίλοι στην Ιρλανδία συγκεντρώνονται σε ceilidhs και τοπικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα για να γιορτάσουν την εθνική τους ημέρα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι Ιρλανδοί Αμερικανοί συγκεντρώνονται για να παρελάσουν μαζί με άρματα στη διάσημη παρέλαση του Αγίου Πατρικίου της Νέας Υόρκης.

Ο Λευκός Οίκος βάφει ακόμη και το σιντριβάνι του North Lawn εντελώς πράσινο

Το σημερινό έργο τέχνης Doodle ήταν χειροποίητο φτιαγμένο με κομμένο ακρυλικό γυαλί για να μοιάζει με παραδοσιακό βιτρό. Το σχέδιο ενσωματώνει ιρλανδικά στοιχεία, όπως άρπα και τριφύλλια.

Όπου κι αν βρίσκεστε, φροντίστε να ψάξετε για τριφύλλια, ψάξτε για καλικάτζαρες και φορέστε πολλά πράσινα. Χαρούμενη ημέρα του Αγίου Πατρικίου!

Τι είναι τα Google Doodle

Τα google doodle δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ