Γονείς τιμωρούν το παιδί που βλέπει πολύ τηλεόραση, βάζοντάς το να βλέπει περισσότερη τηλεόραση – Viral ΒΙΝΤΕΟ

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στο διαδίκτυο η τιμωρία που αποφάσισαν να επιβάλλουν γονείς στον 8χρονο γιο τους, επειδή περνούσε πολύ χρόνο στην τηλεόραση. Συγκεκριμένα  ένα ζευγάρι στην Κίνα τιμώρησε το παιδί του επειδή έβλεπε πολύ τηλεόραση, αναγκάζοντάς το να μείνει ξύπνιο όλο το βράδυ βλέποντας τηλεόραση.

Πριν βγουν έξω, το ζευγάρι φέρεται να ζήτησε από τον 8χρονο γιο τους να τελειώσει τα μαθήματά του και να είναι στο κρεβάτι στις 8:30. Όμως όταν επέστρεψαν τον βρήκαν στον καναπέ να βλέπει τηλεόραση, παρόλο που είχε περάσει η ώρα του ύπνου. Έμαθαν επίσης ότι δεν είχε κάνει τα μαθήματά του και έτσι αποφάσισαν να του δώσουν ένα μάθημα.

Σύμφωνα με το υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του σπιτιού που έγινε πρόσφατα viral στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν τη νύχτα της 11ης Νοεμβρίου. Όταν οι γονείς επέστρεψαν στο σπίτι, το αγόρι φαίνεται να πηγαίνει στην κρεβατοκάμαρα, αλλά οι γονείς μετά από έλεγχο στα τετράδια του κατάλαβαν ότι δεν είχε διαβάσει, όπως του είχαν ζητήσει.

Το αγόρι μάλιστα δέχεται κάτι περισσότερο από τη λεκτική επίπληξη που μάλλον περίμενε. Αντί να τον στείλουν πίσω στο δωμάτιό του, οι γονείς του άνοιξαν την τηλεόραση και του είπαν να συνεχίσει να βλέπει τα αγαπημένα του προγράμματα. Στην αρχή δείχνει ο 8χρονος δείχνει να το απολαμβάνει, αλλά καθώς περνούν οι ώρες, παλεύει να μείνει ξύπνιος.

Αυτή η μορφή τιμωρίας έχει προσελκύσει στους γονείς αρκετή κριτική στο διαδίκτυο, με ορισμένους να την αποκαλούν μορφή κακοποίησης. Το βίντεο δείχνει το αγόρι να προσπαθεί επανειλημμένα να πάει στο δωμάτιό του για να κοιμηθεί, αλλά η μητέρα του το αναγκάζει να δει περισσότερη τηλεόραση. Γύρω στις 2 τα ξημερώματα, φαίνεται να κλαίει και να παρακαλεί τη μητέρα του να του επιτραπεί να κοιμηθεί, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Περισσότερες από μία φορές, το αγόρι αποκοιμιέται στον καναπέ, μόνο και μόνο για να το ξυπνήσει η μητέρα ή ο πατέρας του και να το αναγκάσει να δει περισσότερη τηλεόραση. Σύμφωνα με τον χρόνο του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, το αγόρι αφέθηκε τελικά να κοιμηθεί μόνο γύρω στις 5 το πρωί.

Αν και το αγόρι μπορεί να πήρε ένα μάθημα και πιθανότατα θα αποφεύγει την τηλεόραση για λίγο καιρό, πολλοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρωτήθηκαν αν άξιζε τον κόπο. Από την άλλη, η σκληρή ανατροφή, γνωστή ως “tiger parenting” στην Κίνα, έχει απασχολήσει αρκετές φορές τις ειδήσεις τα τελευταία χρόνια και πολλοί γονείς ορκίζονται σε αυτήν.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ