Γκουαϊδό: Καθ’ οδόν η ανθρωπιστική βοήθεια – Ένταση στα σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

“Καθ’ οδόν προς τη Βενεζουέλα” είναι η ανθρωπιστική βοήθεια από τις ΗΠΑ δήλωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και αυτοανακηρυχθείς μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό από τη συνοριακή πόλη Κούκουτα της Κολομβίας, όπου βρίσκεται.

Όπως τόνισε ο Γκουαϊδό, «η ανθρωπιστική βοήθεια βρίσκεται καθ΄οδόν προς τη Βενεζουέλα με ειρηνικό και ήρεμο τρόπο προκειμένου να σωθούν ζωές».Ένα φορτηγό που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια πέρασε στη Βενεζουέλα από τη Βραζιλία, δήλωσε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης, Μιγκέλ Πισάρο, στους δημοσιογράφους στο Καράκας.

Αυτόπτης μάρτυρας του Reuters δήλωσε, ωστόσο, ότι αν και το φορτηγό βρίσκεται στο έδαφος της Βενεζουέλας, δεν έχει περάσει ακόμη από το τελωνειακό σημείο ελέγχου.

Στο μεταξύ, Βενεζολάνοι στρατιώτες που έχουν αποκλείσει μια γέφυρα στα σύνορα με την Κολομβία έκαναν χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν δεκάδες βουλευτές της αντιπολίτευσης και ακτιβιστές που περπατούσαν προς τα σύνορα για να παραλάβουν την ανθρωπιστική βοήθεια από την κολομβιανή πλευρά, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με εικόνες του AFP που κάνουν τον γύρο του κόσμου οι πολίτες αγκαλιάζουν τους στρατιώτες και τους παρακαλούν να επιτρέψουν να περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ