Γκορμπατσόφ: Ουρές για το τελευταίο “αντίο”

Εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν στο κέντρο της Μόσχας για να αποχαιρετήσουν τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, τον τελευταίο ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης.

Την αποχαιρετιστήρια τελετή, η οποία πραγματοποιείται στο Hall of Pillars στο Σώμα των Ενώσεων της Μόσχας, θα ακολουθήσει κλειστή κηδεία στο νεκροταφείο Novodevichy.

Δεν υπήρχε εθνική ημέρα πένθους για τον Γκορμπατσόφ – που συνηθίζεται για το θάνατο Σοβιετικών και Ρώσων ηγετών – και η τελετή θα έχει μόνο “στοιχεία” μιας κρατικής κηδείας, όπως μια τιμητική φρουρά, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Ο Γκορμπατσόφ θα ταφεί στο αριστοκρατικό νεκροταφείο Novodevichy της Μόσχας δίπλα στη σύζυγό του Ράισα, η οποία πέθανε πρόωρα από καρκίνο το 1999.

Η παρουσία ασφαλείας ήταν έντονη στη Μόσχα, όπου ένοπλοι αστυνομικοί και τεθωρακισμένα οχήματα βρίσκονταν στο κέντρο της πόλης.

Με μπουκέτα από γαρίφαλα και τριαντάφυλλα, οι Ρώσοι μίλησαν για «απόδοση φόρου τιμής» στην κληρονομιά του Γκορμπατσόφ και το «δώρο ελευθερίας» που έδωσε στη χώρα, παρά την οργή που ένιωσαν αρκετοί απέναντί ​​του επειδή επιτάχυνε το τέλος της Σοβιετικής Ένωσης. Παραμένει ήρωας για πολλούς φιλελεύθερους Ρώσους.

Το Hall of Columns μέσα σε ένα ιστορικό κτήριο στο κέντρο της Μόσχας παραδοσιακά χρησιμοποιείται για τις κηδείες υψηλόβαθμων αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένου του Στάλιν το 1953.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους φέρεται να ήταν η ποπ τραγουδίστρια Alla Pugacheva και ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Dmitry Medvedev, ο σημερινός αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ