Γάζα: Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι βρήκε όπλα της Χαμάς στο νοσοκομείο Αλ Σίφα – Βίντεο

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι βρήκε όπλα της Χαμάς μέσα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, με την ισλαμιστική οργάνωση να ανακοινώνει το απόγευμα ότι ο IDF το έχουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, κατά την διάρκεια ερευνών μέσα σε έναν από τους θαλάμους του νοσοκομείου, «οι μαχητές μας εντόπισαν ένα δωμάτιο που περιείχε μοναδικά τεχνολογικά μέσα, εξοπλισμό μάχης και στρατιωτικό εξοπλισμό που χρησιμοποιεί η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς».

Σύμφωνα με το BBC, ο Ισραηλινός Στρατός ανέφερε ότι ανακάλυψε “ένα επιχειρησιακό κέντρο διοίκησης, όπλα και τεχνολογικά μέσα” που ανήκαν στη Χαμάς μέσα στο κτίριο του Μαγνητικού Τομογράφου.  Λέει ότι βρήκε “τεχνολογικό εξοπλισμό, μαζί με στρατιωτικό και πολεμικό εξοπλισμό” σε ένα τμήμα του νοσοκομείου και “ένα επιχειρησιακό κέντρο διοίκησης και τεχνολογικά μέσα» σε ένα άλλο.

Ο «τεχνολογικός εξοπλισμός όπως και ο πολύ μεγάλο όγκος πληροφοριών» που ανακάλυψε έχουν “μεταφερθεί για πλήρη εξέταση από τις αρμόδιες αρχές”, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Υποστηρίζει ακόμα ότι καθώς οι στρατιώτες εισήλθαν στο νοσοκομειακό συγκρότημα, ενεπλάκησαν με έναν αριθμό μελών της Χαμάς και τους σκότωσαν, χωρίς να διευκρινίζει κάτι περισσότερο.

Ωστόσο, ο Ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε ότι “συνεχίζει να επιχειρεί στο νοσοκομειακό συγκρότημα, ενώ αντλεί πληροφορίες και αποτρέπει τυχόν βλάβες σε βάρος των ιατρικών ομάδων και των αμάχων που βρίσκουν καταφύγιο εκεί”.

Έχει επίσης διανείμει αρκετές εικόνες και κάποια βίντεο – τα οποία το BBC δεν έχει επαληθεύσει ανεξάρτητα – που δείχνουν, όπως λέει, όπλα που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, όπως μεταδίδει το ο βρετανικός όμιλος ενημέρωσης.

Η μεσημεριανή ανακοίνωση

Νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης (15/11),  ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι δεν σημειώθηκαν μάχες μέσα στο συγκρότημα του νοσοκομείου μετά την έφοδο των στρατιωτών στη διάρκεια της νύχτας και δεν υπήρξαν διενέξεις με ιατρικό προσωπικό ή ασθενείς, για τους οποίους διευκρίνισε πως βρίσκονται σε διαφορετικό τμήμα του συγκροτήματος.

«Οι στρατιώτες των IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) έχουν ήδη βρει όπλα και άλλη τρομοκρατική υποδομή. Την τελευταία ώρα, είδαμε συγκεκριμένα στοιχεία ότι τρομοκράτες της Χαμάς χρησιμοποίησαν το νοσοκομείο Σίφα ως τρομοκρατικό αρχηγείο», δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί.

«Αυτή είναι μια εξαιρετικά ακριβής και στοχευμένη επιχείρηση. Οι δυνάμεις μας είναι παρούσες σε μία συγκεκριμένη περιοχή του πολύ μεγάλου νοσοκομειακού συγκροτήματος Σίφα», πρόσθεσε, χωρίς να πει πόσο θα διαρκέσει η επιδρομή.

«Οι στρατιώτες μας προχωρούν εσκεμμένα αργά με βάση τις πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει», δήλωσε και πρόσθεσε ότι τέσσερις μαχητές σκοτώθηκαν σε μάχες γύρω από το Αλ Σίφα. Όπως είπε, στρατιώτες ανακρίνουν άτομα που βρήκαν στην περιοχή, την οποία ερευνούν. «Έχω την πληροφορία ότι ένας απ’ αυτούς είναι Χαμάς», δήλωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ