Γαλλία: Θρίλερ με την εξαφάνιση του 2,5 ετών Εμίλ – Πώς χάθηκαν τα ίχνη του παιδιού

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η κοινή γνώμη στη Γαλλία τις έρευνες για τον εντοπισμό του μικρού Εμίλ, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν αργά το Σάββατο. Μετά την εξαφάνισή του, δεκάδες χωροφύλακες και πυροσβέστες, καθώς και πολλοί εθελοντές, έχουν κινητοποιηθεί και αναζητούν το παιδί, ηλικίας 2,5 ετών.

Της Μαρίας Δεναξά

Ένας αγώνας δρόμου ενάντια στον χρόνο και τα στοιχεία της φύσης. Περισσότερες από 36 ώρες μετά την εξαφάνισή του αργά το απόγευμα του Σαββάτου από ένα χωριουδάκι της κοινότητας Le Vernet, στο διαμέρισμα AlpesdeHauteProvence, ο Émile, δεν έχει βρεθεί πουθενά.

Οι έρευνες, οι οποίες ξεκίνησαν την Κυριακή και στις οποίες συμμετείχαν 200 άτομα, μεταξύ των οποίων πυροσβέστες, χωροφύλακες και εθελοντές που προσήλθαν αυθόρμητα, συνεχίζονται και σήμερα, Δευτέρα. Η έρευνα δυσχεραίνεται από την τοπογραφία της περιοχής, καθώς το χωριουδάκι βρίσκεται σε απόκρημνο μέρος που περιβάλλεται από δάση και λιβάδια.

Στην περιοχή βρίσκονται ήδη δεκαπέντε πυροσβεστικά οχήματα, ένα ελικόπτερο εξοπλισμένο με θερμική κάμερα πετούσε και περίπου είκοσι χωροφύλακες με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Και σήμερα, αρκετοί εθελοντές προσήλθαν αυθόρμητα για να βοηθήσουν στην έρευνα. Από τις 8 π.μ. περίπου, νέες ομάδες έρευνας θα χτενίσουν την περιοχή.

Όπως τόνισε ο νομάρχης του νομού, σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή, «οι πρώτες 48 ώρες είναι κρίσιμες για να βελτιστοποιήσουμε τις πιθανότητές μας και να εξασφαλίσουμε ότι θα τον βρούμε». Μια νέα ενημέρωση για την εξέλιξη των ερευνών έχει προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί.

Το Σάββατο, ο Εμίλ έπαιζε στον κήπο του σπιτιού των παππούδων του όταν εξαφανίστηκε γύρω στις 6 το απόγευμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από δύο μάρτυρες, το παιδί έφυγε από “το σπίτι των παππούδων του” και εθεάθη “σε έναν παράδρομο από δύο άτομα. Τότε ήταν που χάσαμε τα ίχνη του”, δήλωσε ο εισαγγελέας του DignelesBains Rémy Avon σε συνέντευξη Τύπου στο Le Vernet την Κυριακή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο αυτοί μάρτυρες είδαν το αγοράκι λίγο πριν εξαφανιστεί, αλλά δεν τους φάνηκε περίεργο, καθώς τα παιδιά συχνά παίζουν στην περιοχή αυτή.

«Εθεάθη σε έναν κατηφορικό δρόμο από δυο άτομα κι εκεί χάσαμε τα ίχνη του. Είμαστε σε μια αγροτική ζώνη και βραχώδη γιατί είμαστε στην άνω πλευρά του κοινότητας η οποία δεν καλύπτεται από βιντεοεπιτήρηση» είπε ο Εισαγγελέας.

«Εκείνο που είναι το πιο πιθανό σήμερα είναι να το έσκασε το παιδί και να βρίσκεται σε ένα άγνωστο σημείο αλλά με την ώρα να περνά αυτή η υπόθεση απομακρύνεται» είπε ο Φρανσουά Μπαλίκ, Δήμαρχος πόλης Βερνέ.

«Eδώ είναι ένα μικρό χωριό με 20-25 άτομα. Όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους εδώ. Ο Εμίλ ξέφυγε από την προσοχή των παππούδων του που φόρτωναν το αυτοκίνητο για να πάνε βόλτα,  και δυο γείτονες είδαν το αγοράκι να περπατάει σε έναν δρόμο. Δεν ξέρουμε ακριβώς τι είδαν αυτά τα δυο άτομα. Δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση ήταν το παιδί ανέφερε η Αλιζέ Μπουσίν, δημοσιογράφος BFMTV

«Είδαμε σήμερα το πρωί, πολύ νωρίς, ομάδες με εκπαιδευμένα σκυλιά. Τα σκυλιά θα συνεχίσουν να ψάχνουν. Είδαμε επίσης ελικόπτερα. Drones με θερμική αναγνώριση, πυροσβέστες, αστυνομικούς, χωροφύλακες αλλά και πολλούς εθελοντές, πολλούς πεζοπόρους που ήρθαν εθελοντικά για να πάρουν μέρος στις έρευνες»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ