Γαλλία: Στο πλευρό του Μακρόν ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Λούλα

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα κάλεσε χθες Πέμπτη να «νικηθεί η άκρα δεξιά» στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξάγονται μεθαύριο Κυριακή στη Γαλλία, τασσόμενος υπέρ του απερχόμενου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, που, κατ’ αυτόν, «ενσαρκώνει» τις «δημοκρατικές και ουμανιστικές αξίες».

«Είναι θεμελιώδες να νικηθεί η άκρα δεξιά και το μήνυμά της, το μήνυμα του μίσους και των προκαταλήψεων. Αυτό θέλουν, αυτό ελπίζουν οι δημοκράτες σε όλο τον κόσμο», τονίζει η μορφή της βραζιλιάνικης αριστεράς μέσω Twitter.

Στον πρώτο γύρο, ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας (2003-2010) υποστήριξε τον υποψήφιο της Ανυπότακτης Γαλλίας (ριζοσπαστική αριστερά), τον Ζακ-Λικ Μελανσόν.

Ωστόσο πλέον ο Λούλα τάσσεται υπέρ του Γάλλου απερχόμενου προέδρου, ο οποίος «ενσαρκώνει με τον καλύτερο τρόπο τις δημοκρατικές και ανθρωπιστικές αξίες». Θα αναμετρηθεί με την υποψήφια της άκρας δεξιάς Μαρίν Λεπέν την Κυριακή.

Σε ανάρτησή του γραμμένη στα γαλλικά, κρίνει ότι «διακυβεύεται το μέλλον της δημοκρατίας στην Ευρώπη και στον κόσμο».

Ο αντίκτυπος του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία θα γίνει αισθητός «πέραν των συνόρων» της, επιμένει αυτός που οι δημοσκοπήσεις θέλουν να επικρατεί στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου στη Βραζιλία, στις οποίες θα αντιμετωπίσει τον ακροδεξιό απερχόμενο πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Νωρίτερα χθες, οι πρωθυπουργοί της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας κάλεσαν επίσης τους Γάλλους να ψηφίσουν τον «δημοκρατικό υποψήφιο» στις προεδρικές εκλογές, αναφερόμενοι στον κ. Μακρόν.

Με βάση τις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο απερχόμενος αρχηγός του κράτους θα εξασφαλίσει την επανεκλογή του συγκεντρώνοντας από το 54 ως το 56,5% των ψήφων.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.