Γαλλία: Άνδρας ψυχικά ασθενής δραπέτευσε από κλινική και επιτέθηκε σε γυναίκα

Ένας άνδρας δραπέτευσε από ψυχιατρική κλινική και επιτέθηκε σε μια ηλικιωμένη γυναίκα σε έναν δρόμο της Τουλούζης, στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την ανακοίνωση της εισαγγελίας, ένας κάτοικος κατάφερε το βράδυ της Τετάρτης να τον καθυποτάξει υπό την απειλή όπλου.

Ο ψυχικά ασθενής εκμεταλλεύτηκε την έλλειψη προσοχής του προσωπικού για να δραπετεύσει από την ψυχιατρική κλινική. Στη συνέχεια χτύπησε με ένα κλομπ την 72χρονη γυναίκα και την έριξε στο έδαφος σε μια γειτονιά της πόλης. Όπως αναφέρει η εισαγγελία, ο άνδρας έχει τεθεί τώρα υπό έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

« O κανίβαλος από τα Πυρηναία»

Για τον πρώην στρατιώτη, που περιγράφεται ως «κανίβαλος από τα Πυρηναία», οι αρχές εξαπέλυσαν εντατικό ανθρωποκυνηγητό μετά την απόδρασή του από την κλινική.

Ο άνδρας ερευνάτο από τις αρχές για δύο φόνους και ως ύποπτος για κανιβαλισμό το 2013. Δικαστήριο το 2016 έκρινε τον άνδρα παράφρονα και αποφάσισε τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρική πτέρυγα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του, ο νεαρός άνδρας ισχυρίζεται ότι άκουγε φωνές εκείνη την ώρα που του έδιναν εντολή να διαπράξει το έγκλημα.

Μετά από μια αποστολή στο Αφγανιστάν, ο άνδρας υπέφερε από διαταραχή μετατραυματικής καταπόνησης (PTSD) και παρανοειδή διαταραχή προσωπικότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.