Βραζιλία: Συνελήφθη ο “βασιλιάς της κοκαΐνης” – Ο Ιταλός μαφιόζος που δραπέτευσε από την οροφή της φυλακής

Ο επονομαζόμενος “βασιλιάς της κοκαΐνης”, Ρόκο Μοράμπιτο, συνελήφθη χθες στη Βραζιλία.

Ο γνωστός στις αρχές μαφιόζος, φέρεται να είναι το αφεντικό συμμορίας του οργανωμένου εγκλήματος στην Ιταλία. Ήταν καταζητούμενος μετά την απόδρασή του από τις φυλακές της Ουρουγουάης πριν από περίπου δύο χρόνια.

Ο Ρόκο Μοράμπιτο, αρχηγός της Ντράνγκετα, της μαφίας της Καλαβρίας, συνελήφθη μαζί με άλλον έναν φυγά Ιταλό, η ταυτότητα του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκε, έπειτα από «κοινή έρευνα» των αρχών της Βραζιλίας και της Ιταλίας, ανέφερε η βραζιλιάνικη ομοσπονδιακή αστυνομία σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Ο «βασιλιάς της κοκαΐνης του Μιλάνου», συνελήφθη στην Ουρουγουάη το 2017 έπειτα από δεκαετίες στην παρανομία και το κυνηγητό με τις Αρχές. Τότε, περίμενε την έκδοση του στην Ιταλία για διεθνείς κατηγορίες διακίνησης ναρκωτικών. Ωστόσο, το αφεντικό της μαφίας διέφυγε από τη στέγη της φυλακής στην πρωτεύουσα της Ουρουγουάης, στο Μοντεβίντο το 2019, αφού έκανε μια τρύπα μαζί με άλλους τρεις κρατούμενους. Πλέον, αντιμετωπίζει 30 χρόνια φυλάκισης. Κατά την απουσία του είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 28 ετών από ιταλικό δικαστήριο το 2015, η ποινή όμως αργότερα αυξήθηκε σε 30 χρόνια.

Ο Μοραμπίτο είναι στο ραντάρ των αστυνομικών της Ιταλίας από το 1994, όταν είχε πιαστεί στα πράσα να πληρώνει 13 δισεκατομμύρια λιρέτες (8 εκατομμύρια δολάρια) για να εισαγάγει σχεδόν έναν τόνο κοκαΐνης, ανέφερε η εφημερίδα Corriere della Sera. Η περιβόητη μαφία Ndrangheta της Ιταλίας θεωρείται ότι διευθύνει μεγάλο μέρος του εμπορίου κοκαΐνης στην Ευρώπη από την Καλαβρία στα νοτιοδυτικά της χώρας. Ασχολείται επίσης με το εμπόριο όπλων, την πορνεία και τον εκβιασμό.

Ο Μοραμπίτο χάραξε για πρώτη φορά τη φήμη για τον εαυτό του ως βασιλιά της κοκαΐνης αφού έφτασε στο μοντέρνο Μιλάνο από τη γενέτειρά του στην φτωχή νότια περιοχή της Καλαβρίας της Ιταλίας σε ηλικία 23 ετών. Με το παρατσούκλι «U Tamunga», που σχετίζεται με ένα γερμανικό στρατιωτικό όχημα, το DKW Munga, ο νεαρός Morabito έγινε κεντρικό πρόσωπο στο Μιλάνο.Πηγή: Dailymail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ