Φρέντι Μπελέρης: Η πρώτη φωτογραφία του μετά την σύλληψή του – Προφυλακιστέος και ένας συνεργάτης του

Στις φυλακές των Τιράνων μεταφέρθηκε ο Φρέντι Μπελέρης μετά την απόφαση του δικαστηρίου Αυλώνας που απόρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε υποβάλει. Έτσι οι κάλπες θα ανοίξουν αύριο στην Αλβανία, με το ψηφοδέλτιο του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας να διανέμεται αλλά τον ίδιο να βρίσκεται στη φυλακή.

Ο Φρέντι Μπελέρης αναμένεται να ασκήσει έφεση. Σημειώνεται ότι για να βγει κάποια άλλη απόφαση απαιτείται τουλάχιστον μια βδομάδα.

«Αύριο η ψήφος σας σώζει τον τόπο σας και τη δημοκρατία», φέρεται να λέει ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας μέσα από τη φυλακή, σύμφωνα με συνεργάτες του, όπως αποκάλυψε το enikos.gr. Συγγενικό πρόσωπο του Μπελέρη μας διαβεβαίωσε ότι η άνοδος των Χειμαριωτών από την Αθήνα όχι μόνο δεν μειώθηκε, αλλά ήταν και μεγαλύτερη από αυτούς που είχαν δηλώσει στην αρχή πως θα ταξιδέψουν.

«Σκεφτείτε τι σημαίνει όταν είναι 5.500 χιλιάδες οι Έλληνες που ψηφίζουν εκεί», σχολίασαν στο enikos.gr οι ίδιες πηγές.

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες χαρακτήρισε την απόφαση πολιτική, όπως και όλο το σκηνικό μέχρι τη σύλληψή του. «Ήταν η τελευταία πράξη της άθλιας παράστασης του Αλβανού πρωθυπουργού κατά του Φρέντι Μπελέρη, του υποψηφίου της Ομόνοιας και όλης της ενωμένης αντιπολίτευσης. Προηγήθηκε μία εβδομάδα, συκοφαντήσεων και προσβολών σε όλες τις προεκλογικές του ομιλίες. Όπως και σε κάθε του εμφάνιση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ντούλες στο enikos.gr.

«Ήταν στα κρατητήρια. Δεν υπάρχουν τα στοιχεία που υποστηρίζουν. Θα μπορεί να είναι κανονικά υποψήφιος. Θα ισχύει και θα τρέχει η υποψηφιότητα. Δεν μπορεί να στερηθεί του δικαιώματος, αν δεν τελεσιδικήσει κάποια δικαστική απόφαση σε βάρος του. Ο στόχος που γίνονται όλες αυτές οι κινήσεις είναι να περιορίσουν τις τελευταίες κρίσιμες στιγμές τη φυσική παρουσία του υποψηφίου» τόνισε στο enikos.gr ο Έλληνας Βουλευτής.

«Θέλουν να εκφοβίσουν τους Χειμαρριώτες και να δημιουργήσουν ένα κλίμα τρομοκρατίας για τους Έλληνες που θα ταξιδέψουν από την Αθήνα. Το αποτέλεσμα θα είναι εις βάρος του Έντι Ράμα. Το κύριο ζήτημα εδώ είναι το ιδιοκτησιακό. Ο πρωθυπουργός της χώρας με αυθαίρετες παράνομες αποφάσεις αλλοιώνει το ιδιοκτησιακό καθεστώς εις βάρος των νόμιμων ιδιοκτητών, ως επί το πλείστον, ελληνικής καταγωγής» κατέληξε.

Το δικαστικό σώμα θα ανακοινώσει αργότερα μετά το πέρας δεκαημέρου την απόφαση για τον άλλο συλληφθέντα Παντελή Κοκαβέση, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των Τιράνων λόγω προβλημάτων υγείας. Ο Παντελής Κοκαβέσης, πριν από περίπου έναν χρόνο έκανε μεταμόσχευση καρδιάς.

Όπως είπε στην ΕΡΤ η αδελφή του Ελεωνόρα Κοκαβέση, συνελήφθη αφότου μέτεβη στο αστυνομικό τμήμα για να διαμαρτυρηθεί στις αρχές. Μέσα στο κρατητήριο ένιωσε αδιαθεσία και για αυτό έγινε η μεταφορά του στο νοσοκομείο, ωστόσο δεν έχει επιτραπεί σε κανέναν από τους οικείους του να τον δει. Είμαστε πολύ ανήσυχοι, είπε. Η ίδια μεταβαίνει από τα Ιωάννινα στα Τίρανα σε μια προσπάθεια να τον συναντήσει. Όπως είπε στην ΕΡΤ μαζί με τον Μπελέρη προσήχθησαν ο δικηγόρος του, όπως κι ένας εξάδελφός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ έχει προσαχθεί, σε άλλο περιστατικό, κι άλλος ένας ομογενής, ο Βλαδίμηρος Κούμης, υποψήφιος δήμαρχος Λουκόβου. Ωστόσο δεν είναι γνωστό εάν εξακολουθεί να κρατείται.

Προφυλακιστέος και ο συνεργάτης του Φρέντι Μπελέρη, Παντελής Κοκαβέσης

Εκτός από τον υποψήφιο δήμαρχο, στο «στόχαστρο» των αλβανικών αρχών, βρέθηκαν και άλλοι Έλληνες της μειονότητας.

Την απόφαση προφυλάκισης ανακοίνωσε στο νοσοκομείο Τιράνων το δικαστήριο Αυλώνας και για τον Παντελή Κοκαβέση. Ο Παντελής Κοκαβέσης, συνεργάτης του υποψηφίου δημάρχου Φρέντι Μπελέρη στην προεκλογική του εκστρατεία, είχε μεταφερθεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Τιράνων, μια μέρα πριν διότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Πριν ένα χρόνο είχε προβεί σε μεταμόσχευση καρδιάς.

«Ο αδελφός μου βρίσκεται στο νοσοκομείο, εννοείται ότι ανησυχούμε. Οι πληροφορίες λένε ότι είναι καλά, αλλά οπωσδήποτε εμείς ανησυχούμε. (…) Δεν υπάρχει καμία αιτιολογία ο αδελφός μου συνελήφθη, όταν πήγε να διαμαρτυρηθεί για την σύλληψη του Φρ. Μπελέρη, η οποία ήταν καταχρηστική, όπως δηλώνει και ο τέως υπουργός του Ε. Ράμα, Ίλι Μανιάνι. (…) Αυτές είναι τακτικές που ακολουθούν χρόνια οι Αλβανοί, δηλαδή αυτό το τρίπτυχο «βία, νοθεία, τρομοκρατία» που ακολουθείται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση» τόνισε στην ΕΡΤ η αδελφή του Ελεονώρα Έλενα Κοκαβέση τόνισε:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ