Φρέντι Μπελέρης: Εκδικάζεται η υπόθεσή του – Τι υποστηρίζει η πλευρά του νέου δημάρχου Χειμάρρας

Στο Ειδικό Δικαστήριο κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος και της Διαφθοράς δικάζεται η υπόθεση του νέου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη και του συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση, οι οποίοι κατηγορούνται για προσπάθεια εξαγοράς ψήφων πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Αλβανία.

Δένδιας: Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. θα θέσει το ζήτημα της κράτησης Μπελέρη

Του Μίλτου Σακελλάρη

Όπως λένε πληροφορίες, οι δυο Έλληνες ομογενείς δεν βρίσκονται στην δικαστική αίθουσα και θα τους εκπροσωπήσουν οι δικηγόροι τους. Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 14:00 (ώρα Ελλάδος) με δικαστή την Atalanta Zeqiri.

Μπομπ Μενέντεζ: Παρέμβαση για την φυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη στην Αλβανία

Η πλευρά του Φρέντι Μπελέρη υποστηρίζει πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να τον ενοχοποιούν. Τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι της Χειμάρρας υποστήριξαν πως πρόκειται για μια άνευ προηγούμενου σκευωρία της κυβέρνησης Ράμα κατά του Φρέντι Μπελέρη.

Ο νέος δήμαρχος της Χειμάρρας σε δήλωσή του ανέφερε τις τελευταίες ημέρες πως «δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, όλοι οι πολίτες της Χειμάρρας και εγώ ως δήμαρχος, πρώτος μεταξύ ίσων περπατάμε ενωμένοι για να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί υπερασπίζομαι την Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Τη Δευτέρα η απόφαση για τον Φρέντι Μπελέρη: Θα ανακοινωθεί εάν θα μείνει στη φυλακή ή όχι

Πριν από λίγες ημέρες για τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη είχε τοποθετηθεί ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα. «Καταρχήν θέλω να σεβαστώ το γεγονός ότι διεξάγονται την Κυριακή εκλογές στην Ελλάδα και να κατανοήσω την εμπρηστική ρητορική, προσπαθώντας για όσο το δυνατόν περισσότερη σύνεση και αυτοσυγκράτηση από την πλευρά μας. Κάναμε μια εξαιρετική δουλειά με την ελληνική κυβέρνηση για να οικοδομήσουμε μια νέα μεγάλη γέφυρα συνεργασίας και να πάμε τις σχέσεις μας σε άλλο επίπεδο. Θέλω να τονίσω ότι οι θεσμοί της δικαιοσύνης μπορεί να έχουν τα ελαττώματά τους, αλλά κανείς, με πρώτο εμένα και είστε μάρτυρες γι` αυτό, δεν αμφισβήτησα ποτέ τις απόψεις τους… Δεν μου πέρασε από το μυαλό να αμφισβητήσω το έργο και τον ρόλο της δικαιοσύνης και πιστεύω ότι πρέπει να συμφωνήσουμε ότι δεν υπάρχει διαφορετική δικαιοσύνη για τους πολίτες της Δημοκρατίας της Αλβανίας και τους πολίτες ελληνικής υπηκοότητας, είναι το ίδιο. Προτίμησα να μην μιλήσω μέχρι το τέλος των εκλογών στην Ελλάδα, ελπίζοντας ότι θα γίνει διάλογος», ισχυρίστηκε ο Αλβανός πρωθυπουργός, λέγοντας μάλιστα ότι «η ελληνική μειονότητα δεν μπορεί να γίνει εκλογικό μπαλάκι».

Ως προς την εκλογική διαδικασία και το αποτέλεσμα στη Χειμάρρα, είπε: «Διεξήχθησαν σε πλήρη ηρεμία, εκεί η ψηφοφορία έγινε χωρίς κανένα εμπόδιο, χωρίς κάποιο επεισόδιο. Ήταν παρόντες εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος με την ιδιότητα του παρατηρητή, εκεί ήταν δημοσιογράφοι απ’ όλα τα ΜΜΕ, αλβανικά και ελληνικά, εκεί ήταν και οι αστυνομικές δυνάμεις που εγγυήθηκαν την ομαλή διαδικασία της ψηφοφορίας, και εκεί έγινε μια καταμέτρηση, όπως παντού στην Αλβανία, με διαφάνεια, ειρηνικά. Στο τέλος, εκεί κέρδισε με λίγες ψήφους διαφορά ο υποψήφιος, αντίπαλος της κυβέρνησης. Όλα αυτά απορρίπτουν πλήρως κάθε είδος επιχείρημα ότι εκεί καταβλήθηκε προσπάθεια αποκόμισης, από εμάς, μιας νίκης με παράνομους εκλογικά τρόπους. Όλα αυτά δεν έχουν καμιά σχέση με την απόφαση του δικαστηρίου, με πρόταση του εισαγγελέα, για τον συγκεκριμένο υποψήφιο. Συνεπώς εγώ πιστεύω ότι αρκεί το επιχείρημα αυτό για να μην μπερδευτούν τα πράγματα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ