Φοιτητής ο βασικός ύποπτος ως δράστης του μακελειού στην Τυνησία

Ο απολογισμός των νεκρών από την ένοπλη επίθεση σε ξενοδοχείο κοντά στην πόλη Σους, την πιο πολύνεκρη στην πρόσφατη ιστορία της Τυνησίας, αυξήθηκε σε 28 και περιλαμβάνει Βρετανούς, Γερμανούς και Βέλγους πολίτες, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τυνησιακό υπουργείο Υγείας.

Εκπρόσωπος του υπουργείου, η Χέντα Σέμπι, έκανε επίσης γνωστό πως 12 άτομα νοσηλεύονται.

Ο υφυπουργός Ασφαλείας Ραφίκ Σέλι δήλωσε πως ο ύποπτος ως δράστης της αιματηρής επίθεσης είναι ένας τυνήσιος φοιτητής, άγνωστος στην αστυνομία, ο οποίος είχε κρύψει το όπλο του σε μια ομπρέλα.

“Είναι Τυνήσιος, με καταγωγή την περιφέρεια της Κερουάν”, μιας από τις ιερές πόλεις του ισλάμ στην κεντρική Τυνησία, δήλωσε ο αξιωματούχος στον ραδιοσταθμό Mosaique FM. “Είναι ένας φοιτητής. Το πρόσωπο αυτό δεν ήταν γνωστό” στις υπηρεσίες μας, πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον Σέλι, ο δράστης της σημερινής επίθεσης ήταν μόνο ένας.

“Μπήκε από την παραλία, ντυμένος σαν κάποιος που πήγαινε να κολυμπήσει και είχε μια ομπρέλα μέσα στην οποία βρισκόταν το όπλο του. Στη συνέχεια, μόλις έφθασε στην παραλία, χρησιμοποίησε το όπλο του”, πρόσθεσε ο Σέλι.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο τυνήσιος ομόλογός του Μπέτζι Κάιντ Εσέμπσι, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, εξέφρασαν σήμερα “την αλληλεγγύη τους απέναντι στην τρομοκρατία”, μετά τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν την ίδια ημέρα στις δύο χώρες τους, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη γαλλική προεδρία.

Διαβάστε επίσης

Σοκάρουν οι εικόνες από το μακελειό στην Τυνησία – ΦΩΤΟ

Ανθρωποκυνηγητό στην Τυνησία – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ