Τα βασικά σημεία του άρθρου
- Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα παρασυρθεί στον πόλεμο μεταξύ Ιράν, Ισραήλ και Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά ότι είναι προετοιμασμένη για κάθε απειλή.
- Η δήλωση του Ερντογάν ήρθε μετά την τρίτη επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο από το Ιράν, ενώ τόνισε ότι «λαμβάνουμε όλα τα προληπτικά μέτρα ενάντια σε οποιαδήποτε απειλή προς τον εναέριο χώρο μας».
- «Η κύρια προτεραιότητά μας είναι να κρατήσουμε τη χώρα μας μακριά από αυτή τη φωτιά», πρόσθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος.
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα παρασυρθεί στον πόλεμο μεταξύ Ιράν, Ισραήλ και Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά ότι είναι προετοιμασμένη για κάθε απειλή. Έκανε την δήλωση μετά την τρίτη κατά σειρά επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο που δέχτηκε η χώρα του από το Ιράν.
«Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, λαμβάνουμε όλα τα προληπτικά μέτρα ενάντια σε οποιαδήποτε απειλή προς τον εναέριο χώρο μας, όπως κάναμε και χθες το βράδυ», δήλωσε ο Ερντογάν σε δείπνο, μετά την νηστεία του Ραμαζανιού.
«Η κύρια προτεραιότητά μας είναι να κρατήσουμε τη χώρα μας μακριά από αυτή τη φωτιά», είπε.
