Επίθεση στην παρέλαση για το Super Bowl: «Απλά του έκανα τάκλιν» λέει ο πολίτης που ακινητοποίησε έναν από τους δράστες

Σε τραγωδία μετατράπηκε η πανηγυρική παρέλαση στο Κάνσας για την κατάκτηση του Super Bowl 2024 από την ομάδα των Kansas City Chiefs, καθώς άγνωστοι άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί, σκοτώνοντας μία γυναίκα και αφήνοντας τουλάχιστον 22 τραυματίες.

Ένας από τους δράστες της φονικής επίθεσης συνελήφθη χάρη στις ηρωικές ενέργειες των οπαδών των Kansas City Chiefs, που τον κυνήγησαν και τον ακινητοποίησαν προτού φτάσουν στο σημείο οι αστυνομικοί.

Ο Trey Filter σταμάτησε έναν από τους δράστες, κάνοντας του τάκλιν, ενώ η σύζυγός του άρπαξε το όπλο. Ο Filter άκουσε κάποιον να φωνάζει «Πιάστε τον!» δευτερόλεπτα πριν δει μια λευκή φιγούρα να τρέχει ανάμεσα στους οπαδούς των Chiefs, που έσκυβαν για να καλυφθούν από τους πυροβολισμούς.

«Ο εγκέφαλός μου είπε “Αυτός πρέπει να είναι”», θυμάται ο Filter, μιλώντας στην εφημερίδα The Post λίγες ώρες μετά τους πυροβολισμούς που στοίχισαν την ζωή σε μία μητέρα δύο παιδιών.

«Θυμάμαι όταν τον ακινητοποίησα. “Ελπίζω να είναι αυτός που μου φώναζαν να πιάσω” σκέφτηκα. Δεν είχα χρόνο να σκεφτώ πολύ. Απλά του έκανα τάκλιν. “μπουμ”. Πραγματικά δεν θυμάμαι να τον είδα να έρχεται» πρόσθεσε ο Filter

Ο άνδρας ήταν ένα από τα τρία άτομα που συνελήφθησαν μετά τους πυροβολισμούς.

Κάνσας πυροβολισμοί

Σε ένα βίντεο που έχει γίνει πλέον viral, ο Filter φαίνεται να πηδάει πάνω στον άνδρα που προσπαθεί να διαφύγει και να τον σέρνει στο έδαφος. Ο ύποπτος γρήγορα ξεγλίστρησε, αλλά αμέσως τον έπιασε ξανά ένας δεύτερος οπαδός των Chiefs, ο οποίος έκανε τούμπες στο χώμα μαζί με τον άνδρα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τον σταματήσει.

Τότε ήταν που ο Filter ξαναμπήκε στη μάχη και άρχισε να χτυπάει τα πλευρά του φερόμενου ως δράστη, ενώ η σύζυγός του, Casey, απομάκρυνε το όπλο που έπεσε από τα χέρια του δράστη στο έδαφος κατά τη διάρκεια της πάλης. Ο Filter πιστεύει ότι το όπλο ήταν ένα τουφέκι επίθεσης AK-47, αλλά η αστυνομία δεν το επιβεβαίωσε.

Trey Filter
Ο Trey Filter
Trey Filter Casey
Ο Trey Filter και η σύζυγός του, Casey

«Δεν ξέρω αν τον έριξα αναίσθητο όταν τον έπιασα, αλλά τον πίεσα τόσο δυνατά που μπορεί να είχε λιποθυμήσει. Απλά άρχισα να τον χτυπάω στα πλευρά» περιέγραψε ο Filter. Ο δεύτερος οπαδός των Chiefs κατάφερε αρκετά χτυπήματα στο πρόσωπο του φερόμενου ως δράστη. Ο Filter ανέφερε ότι δεν γνώριζε τον άλλο οπαδό.

Οι παρευρισκόμενοι φώναζαν ότι ο άνδρας είχε όπλο και ο Filter, μη γνωρίζοντας ότι η σύζυγός του είχε ήδη εξουδετερώσει την απειλή, συνέχισε να ψάχνει τον άνδρα για πυροβόλο όπλο. «Απλά φώναζα, “Γ@@@ το όπλο σου!” και τον χτυπούσα στα πλευρά του», δήλωσε ο Filter. Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο έπειτα από μερικά δευτερόλεπτα και συνέλαβαν τον φερόμενο ως ένοπλο.

Όταν ο Filter σηκώθηκε από το έδαφος, οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι τον χειροκρότησαν. Εκείνος κοίταξε αμέσως γύρω του για να βρει τους δύο γιους του. «Πάρτε τη μητέρα σας. Φεύγουμε από εδώ» τους είπε.

Το βίντεο με την στιγμή που οι οπαδοί των Kansas City Chiefs ακινητοποιούν έναν από τους δράστες:

Δεν ήξεραν για τους πυροβολισμούς

Η οικογένεια δεν είχε ιδέα πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση μέχρι που ξεκίνησαν για να επιστρέψουν στο σπίτι τους στη Wichita.

Ο Filter, η σύζυγός του Caseyκαι οι δύο γιοι τους, ηλικίας 12 και 15 ετών, έφευγαν από τη γιορτή όταν ξέσπασαν οι πυροβολισμοί. Ο Filter ανέφερε ότι στην αρχή νόμιζε ότι κάποιος είχε πυροδοτήσει κροτίδες. Ένας από τους γιους του τον ρώτησε αν ήταν πυροβολισμοί, και εκείνος του απάντησε: «Αμφιβάλλω».

«Ο λόγος που το είπα αυτό ήταν επειδή υπήρχε στρατιωτική παρουσία στην κορυφή του κτιρίου πάνω από εμάς με ένα πολυβόλο 50 διαμετρημάτων. Προφανώς, ήταν σε θέση να το χρησιμοποιήσουν. Θα έλεγα ότι όλοι αισθάνονταν αρκετά ασφαλείς», δήλωσε ο Filter.

Ο Filter δέχτηκε πολλούς επαίνους για την πράξη του, αλλά δεν τους δέχτηκε και αντ’ αυτού επαίνεσε τον άλλο οπαδό των Kansas City Chiefs, με τον οποίο συνεργάστηκε για να αντιμετωπίσει τον φερόμενο ως ένοπλο.

Εξέφρασε επίσης την υπερηφάνεια του για την επί 20 χρόνια σύζυγό του, η οποία άρπαξε το όπλο πριν ο άνδρας προλάβει να το χρησιμοποιήσει ξανά.

«Ήθελα κυριολεκτικά απλώς να κάνω κάτι καλό για τα παιδιά μου και να “κερδίσω πόντους”. Ένιωσα άσχημα που τα πήρα από το σχολείο, αλλά είναι μια μοναδική ευκαιρία. Είμαστε στο Κάνσας. Ας πάμε σε αυτό την εκδήλωση. Πήγαμε πέρυσι. Χαίρομαι πραγματικά που δεν είμαστε στην θέση των ανθρώπων που τραυματίστηκαν» κατέληξε ο Filter.

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει το κίνητρο για τους πυροβολισμούς ούτε λεπτομέρειες σχετικά με τους φερόμενους ως δράστες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ