Κολοκυθόσουπα: Κρεμώδης, αρωματική και τέλεια για κάθε περίσταση – Η γευστική συνταγή

Αυτή η συνταγή για κολοκυθόσουπα προσφέρει μια υπέροχη εμπειρία γεύσης. Έχει βελούδινη υφή και είναι ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Τα σοταρισμένα κρεμμύδια και το σκόρδο προσθέτουν βάθος στη γεύση. Η κανέλα και το μοσχοκάρυδο δημιουργούν μια ζεστή και γλυκιά αίσθηση.

Αυτή η νόστιμη κολοκυθόσουπα είναι η ιδανική επιλογή για ένα δείπνο ή brunch ή ακόμη και ως ζεστό ρόφημα. Μπορείτε να την απολαύσετε μαζί με την οικογένειά σας και τους φίλους σας ή να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σε ένα γεύμα.

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 ολόκληρους κόκκους μαύρου πιπεριού
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι
  • 3 φλιτζάνια πουρέ κολοκύθας
  • 4 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
  • 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικά)
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα (προαιρετικά)
  • ½ φλιτζάνι σαντιγί
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκος ​​μαϊντανός ψιλοκομμένος

Οδηγίες

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεούμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το κρεμμύδι να ροδίσει και να μαλακώσει, για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τους κόκκους πιπεριού, το σκόρδο και το θυμάρι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς, περίπου 2 λεπτά.
  2. Ανακατεύουμε με τον πουρέ κολοκύθας. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι ο πουρές να γίνει πιο σκούρος, για περίπου 5 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, το σιρόπι σφενδάμου, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα. Αφήνουμε να σιγοβράσει, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Σιγοβράζουμε και ανακατεύουμε περιστασιακά, μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις, για περίπου 30 λεπτά.
  4. Μεταφέρουμε τη σούπα σε ένα μπλέντερ σε δόσεις. Ασφαλίζουμε το καπάκι στο μπλέντερ και αφαιρέστε το κεντρικό κομμάτι για να διαφύγει ο ατμός. Τοποθετούμε μια καθαρή πετσέτα πάνω από το άνοιγμα. ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί, για περίπου 30 δευτερόλεπτα ανά παρτίδα.
  5. Επαναφέρουμε τη σούπα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με την παχύρρευστη κρέμα. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ζεσταθεί, για περίπου 4 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε τη σούπα σε ένα μπολ και γαρνίρουμε με φρέσκο ​​μαϊντανό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ