Επικός Ντόναλντ Τραμπ: Πήρε μαζί του τις επιστολές του Κιμ Γιονγκ Ουν, αντί να τις παραδώσει στα Εθνικά Αρχεία

Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο, πήρε μαζί του κούτες με αρχεία στα οποία περιλαμβάνονταν και οι επιστολές του Μπαράκ Ομπάμα αλλά και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, αποκάλυψε η εφημερίδα Washington Post.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Τραμπ παίρνοντας μαζί του τις επιστολές, ανάγκασε τους υπαλλήλους των Εθνικών Αρχείων να πάνε στη Φλόριντα για να τις πάρουν. Να σημειωθεί πως με τη λήξη της θητείας τους, οι πρόεδροι είναι υποχρεωμένοι να στέλνουν όλες τις επιστολές, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλα έγγραφα εργασίας στα Εθνικά Αρχεία, που είναι η αρμόδια υπηρεσία για τη φύλαξή τους. Όμως ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας αποφάσισε να πάρει μαζί του, στην κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα, πολλές κούτες, όπως γράφει η εφημερίδα.

Στις κούτες αυτές υπήρχαν μεταξύ άλλων δώρα που του είχαν κάνει ξένοι ηγέτες, η επιστολή που του άφησε ο προκάτοχός του, ο Μπαράκ Ομπάμα, καθώς και πολλά μηνύματα γραμμένα από τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο Τραμπ, ο πρώτος εν ενεργεία Αμερικανός πρόεδρος που συνάντησε ένα μέλος της δυναστείας των Κιμ, αλληλογραφούσε μαζί του. «Μου έγραψε ωραία γράμματα, είναι υπέροχα γράμματα. Είμαστε ερωτευμένοι», δήλωσε ο ίδιος τον Σεπτέμβριο του 2018, σε μια ομιλία του σε υποστηρικτές του.

Όμως την περασμένη εβδομάδα οι υπεύθυνοι των Εθνικών Αρχείων πήγαν στη Φλόριντα για να πάρουν πίσω τις κούτες με τα γράμματα του Κιμ Γιονγκ Ουν. Το περιβάλλον του Ντόναλντ Τραμπ και οι αρμόδιοι των Εθνικών Αρχείων δεν απάντησαν όταν το Γαλλικό Πρακτορείο ζήτησε να κάνουν κάποιο σχόλιο.

Την περασμένη εβδομάδα, η υπηρεσία αυτή είχε αποκαλύψει ότι ο Τραμπ συνήθιζε να σκίζει ορισμένα έγγραφα εργασίας, μια πρακτική που αντιβαίνει επίσης στους κανόνες. Κάποια από τα έγγραφα που παρέλαβαν τα Εθνικά Αρχεία ήταν κολλημένα με ταινία, από υπαλλήλους του Λευκού Οίκου, ενώ άλλα παραδόθηκαν στην υπηρεσία σκισμένα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ