Δολοφονία Άλκη: “Θέλαμε μόνο να τους εκφοβίσουμε” – Προκλητικός στην 2ωρη απολογία του ο 23χρονος

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής μετά την απολογία του στην ανακρίτρια για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, τα ξημερώματα της προηγούμενης Τρίτης. Πρόκειται για το πρώτο άτομο που συνελήφθη για τη δολοφονική επίθεση κατά του Άλκη και της παρέας του, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Δύο ώρες διήρκεσε η απολογία του 23χρονου στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης για τα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ της φονικής ενέδρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 23χρονος παραδέχτηκε ότι βρισκόταν στην περιοχή όπου συνέβη το άγριο έγκλημα και ότι οδηγούσε ένα από τα τρία αυτοκίνητα, με τα οποία οι δράστες μετέβησαν στο σημείο.

Ωστόσο, ο ίδιος φέρεται να αρνήθηκε την ενεργό συμμετοχή του τόσο στη δολοφονία του άτυχου Άλκη όσο και στον τραυματισμό των δύο φίλων του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος κατονόμασε τους υπόλοιπους 10 δράστες, που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Θέλαμε μόνο να τους εκφοβίσουμε” φέρεται να είπε υποστήριξε προκλητικά στην απολογία του ο 23χρονος, τονίζοντας ότι δεν κατάλαβε τι συνέβη κι ότι έμαθε αργότερα στις ειδήσεις ότι ο Άλκης τραυματίστηκε θανάσιμα.

Εισαγγελέας και ανακρίτρια δεν πείστηκαν για τους ισχυρισμούς του και τον έκριναν προφυλακιστέο για την κατηγορία της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή. Μετά την απολογία του, ο 23χρονος πήρε τον δρόμο για τις φυλακές.

“Θέλησε να βοηθήσει τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές”, λέει ο δικηγόρος του 23χρονου

Ο δικηγόρος του 23χρονου, Θεόδωρος Σιμόπουλος, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Άλκη σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Όπως είπε, κάθε απώλεια σαν κι αυτή του Άλκη “αποτελεί βαθιά πληγή για την ελληνική κοινωνία”.

“Ο εντολέας μου, με την απολογία του, θέλησε να βοηθήσει τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές στην πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης και στον καταλογισμό της ευθύνης που αναλογεί στον καθένα από τους εμπλεκόμενους” είπε και πρόσθεσε ότι η “κύρια ανάκριση είναι μακρά”.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να οδηγηθούν στην ανακρίτρια και οι υπόλοιποι οκτώ συλληφθέντες. Και οι οκτώ νεαροί συνελήφθησαν την Κυριακή έπειτα από σχετικά εντάλματα που εκδόθηκαν σε βάρος τους. Σήμερα ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν, κάτι που θα γίνει τμηματικά από την Τετάρτη έως την Παρασκευή. Κατά τη διάρκεια της άφιξής τους στα δικαστήρια, αλλά και της αποχώρησής τους, πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο ξέσπασαν, αποδοκιμάζοντάς τους. “Δολοφόνοι, ντροπή σας”, φώναζαν μεταξύ άλλων.

Δείτε σχετικό βίντεο από το thesstoday.gr:

Σημειώνεται ότι για την ίδια υπόθεση καταζητούνται δύο ακόμη πρόσωπα, που έχουν ταυτοποιηθεί και σε βάρος τους έχουν εκδοθεί σχετικά εντάλματα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ