Ελ Σαλβαδόρ: Φωτογραφίες σοκ από τη νέα μεγάλη φυλακή για συμμορίες -«Αδύνατον να δραπετεύσει κανείς»

Οι ανατριχιαστικές φωτογραφίες δείχνουν ότι οι πρώτοι σκληροπυρηνικοί κακοποιοί μεταφέρθηκαν στη νέα μεγάλη φυλακή στο Ελ Σαλβαδόρ, την οποία ο πρόεδρος Nayib Bukele καυχιέται ότι είναι «αδύνατο για κάποιον να δραπετεύσει».

Στιγμιότυπα από το εσωτερικό του Κέντρου για τον Περιορισμό της Τρομοκρατίας – που χτίστηκε από αξιωματούχους του Ελ Σαλβαδόρ για να κερδίσουν τον πόλεμο ενάντια στις βίαιες συμμορίες του δρόμου – δείχνουν κρατούμενους με τεράστια τατουάζ, ξυπόλητους και απογυμνωμένους, ενώ είναι αλυσοδεμένοι και γονατισμένοι ο ένας δίπλα στον άλλον, καθώς βαριά οπλισμένοι φρουροί υψώνονται από πάνω τους σύμφωνα με το BBC.

 Το Ελ Σαλβαδόρ αποκαλύπτει νέα μεγάλη φυλακή για συμμορίες  Το Ελ Σαλβαδόρ αποκαλύπτει νέα μεγάλη φυλακή για συμμορίες  Το Ελ Σαλβαδόρ αποκαλύπτει νέα μεγάλη φυλακή για συμμορίες

Οι κρατούμενοι αναγκάζονται να σκύψουν με τα χέρια τους πίσω από το κεφάλι τους, ενώ είναι αλυσοδεμένοι μέσα στην τεράστια εγκατάσταση, η οποία οι Αρχές ισχυρίζονται ότι είναι η μεγαλύτερη στην Αμερική.

«Σήμερα τα ξημερώματα, σε μία μόνο επιχείρηση, μεταφέραμε τα πρώτα 2.000 μέλη συμμοριών στο Κέντρο Περιορισμού της Τρομοκρατίας», έγραψε ο Μπουκέλε στο Twitter την Παρασκευή.

«Αυτό θα είναι το νέο τους σπίτι, όπου θα ζουν για δεκαετίες, ανίκανοι να κάνουν άλλο κακό στον πληθυσμό», έγραψε.

Η φυλακή, η οποία βρίσκεται στην Tecoluca, περίπου 46 μίλια από την πρωτεύουσα της χώρας της Κεντρικής Αμερικής, το Σαν Σαλβαδόρ, θα στεγάσει τελικά έως και 40.000 κρατούμενους σε οκτώ κτίρια, το καθένα με 32 κελιά που θα χωρούν περίπου 100 κρατούμενους το καθένα, ανέφερε το BBC.

Το Ελ Σαλβαδόρ αποκαλύπτει νέα μεγάλη φυλακή για συμμορίες
Φωτογραφία: Reuters

Κάθε κελί έχει μόνο δύο νεροχύτες και δύο τουαλέτες. Η νέα φυλακή είναι μέρος του αμφιλεγόμενου πολέμου του Bukele κατά των συμμοριών, που ξεκίνησε πέρυσι.

Η πρωτοβουλία έχει εγείρει ανησυχίες μεταξύ των παρατηρητών ανθρωπίνων δικαιωμάτων που παραπονέθηκαν ότι παραβιάζονται βασικά συνταγματικά δικαιώματα, μεταξύ άλλων με το να επιτρέπει στις δυνάμεις ασφαλείας να συλλαμβάνουν υπόπτους χωρίς ένταλμα. Έως σήμερα, περισσότερα από 64.000 ύποπτα μέλη συμμοριών έχουν συλληφθεί, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που φέρεται να ανήκουν στις διαβόητες βίαιες συμμορίες MS-13 και Barrio-18.

Το Ελ Σαλβαδόρ αποκαλύπτει νέα μεγάλη φυλακή για συμμορίες
Φωτογραφία: Reuters
Το Ελ Σαλβαδόρ αποκαλύπτει νέα μεγάλη φυλακή για συμμορίες
Φωτογραφία: Reuters

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ