Έκρηξη στην Οδησσό: Καλά στην υγεία τους τα μέλη της ελληνικής αποστολής

Στην Οδησσό βρίσκεται από το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιώντας επίσκεψη στην πόλη προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Πριν από λίγο ωστόσο σήμανε συναγερμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αυτοκινητοπομπή του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι δέχθηκε επίθεση, πιθανότατα από πύραυλο iskader. Όλα συνέβησαν σε απόσταση μόλις 150-200 μέτρων από την αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Έλληνα πρωθυπουργό και τα μέλη της ελληνικής αποστολής.

Αμέσως μόλις έγινε το χτύπημα, το ελληνικό κομβόι άλλαξε κατεύθυνση και διαδρομή ακολουθώντας τις οδηγίες των ουκρανικών υπηρεσιών.

Έκρηξη στην Οδησσό

Πληροφορίες αναφέρουν πως όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής είναι καλά στην υγεία τους. Παρότι η επίθεση ήταν κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν κινδύνευσε κανείς. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν τα εξής: «Δεν υφίσταται κανένα ζήτημα με την ασφάλεια του πρωθυπουργού και της ελληνικής αποστολής».

Τηλεφωνική επικοινωνία Ν. Δένδια με τον Ουκρανό ομόλογό του

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Ουκρανό υπουργό ‘Αμυνας, Ρουστέμ Ουμέροφ, είχε σήμερα ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας αναφέρει σε ανάρτηση στο Χ ότι ο Ουκρανός ομόλογός του και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκ τον «ενημέρωσαν για την κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ