Οδησσός: Ρωσική επίθεση την ώρα που βρισκόταν στην πόλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αναταραχή επικράτησε στην Οδησσό μετά από επίθεση του ρωσικού στρατού. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόταν στην πόλη προκειμένου να συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η επίθεση σημειώθηκε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, πολύ κοντά (150-200 μέτρα) στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον πρωθυπουργό και τα μέλη της ελληνικής αποστολής. Στη συνέχεια οι ουκρανικές αρχές άλλαξαν την διαδρομή που θα ακολουθούσαν τα αυτοκίνητα της ελληνικής αποστολής. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής είναι καλά στην υγεία τους.  Παρότι η επίθεση ήταν κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν κινδύνευσε κανείς.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν τα εξής: «Δεν υφίσταται κανένα ζήτημα με την ασφάλεια του πρωθυπουργού και της ελληνικής αποστολής».

Έκρηξη στην Οδησσό

Σύμφωνα με την εφημερίδα Kyiv Independent, ακούστηκαν εκρήξεις και απειλή για πυραυλική επίθεση μετά την ολονύχτια επίθεση του ρωσικού στρατού με drone σε ουκρανικές περιοχές, ανάμεσα τους και την Οδησσό.

Ο κυβερνήτης της Οδησσού, Όλεγκ Κίπερ στις 10:41 σήμανε συναγερμό για αεροπορική επίθεση και ζήτησε άμεσα από τους κατοίκους να μεταβούν στα καταφύγια. Ο συναγερμός έληξε στις 11:18.

Σύμφωνα με βίντεο που διακινείται στο twitter και φέρεται να προβλήθηκε σε τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα φαίνεται η αυτοκινητοπομπή του Ζελένσκι στην πόλη.

Ταυτόχρονα το κανάλι στο Telegram Odessa Info αναφέρεται στην επίσκεψη Μητσοτάκη στην Οδησσό και συνοδεύει την ανάρτηση με ένα βίντεο της αυτοκινητοπομπής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ