Εκπρόσωπος Νετανιάχου στον ΑΝΤ1: Η εκεχειρία απλώς ευνοεί τη Χαμάς

Στον ΑΝΤ1 μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Μπενιαμίν Νετανιάχου, Έλιον Λιβι, για τον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γάζα. Απάντησε για τις ισραηλινές επιχειρήσεις στο πεδίο, τον διαχωρισμό αμάχων από τη Χαμάς, το ενδεχόμενο εκεχειρίας και το ζήτημα της έλλειψης καυσίμων.

Η συνέντευξη του Έλιον Λιβι στη Μαρία Ανδρικάκη:

Το Ισραήλ έχει περάσει στην δεύτερη φάση του πολέμου. Οι στρατιώτες μας επιχειρούν στο έδαφος της Γάζας κι αυτό γιατί λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη την υποχρέωσή μας να διαχωρίσουμε την Χαμάς από τους πολίτες. Γι’ αυτό οι καλύτεροι στρατιώτες μας είναι μέσα στη Γάζα, γιατί είμαστε ξεκάθαροι: ως απάντηση στην σφαγή της 7ης Οκτωβρίου κυνηγάμε κάθε τρομοκράτη της Χαμάς, κάθε διοικητή της Χαμάς, κάθε τούνελ της Χαμάς και κάθε εκτοξευτή πυραύλων της Χαμάς.

– Όλοι και περισσότεροι παγκοσμίως ζητούν εκεχειρία, για ανθρωπιστικούς λόγους. Το Ισραήλ αρνείται. Γιατί;

Πάνε μόλις τρεις εβδομάδες από όταν η Χαμάς εισέβαλε στο νότιο Ισραήλ και έκαψε ζωντανές ολόκληρες οικογένειες, αποκεφάλισε παιδιά και μωρά, βίασε μικρά κορίτσια και αποφασίσαμε ότι δεν μπορούμε πια να ζούμε δίπλα σε αυτό το τζιχαντιστικό χαλιφάτο που μοιάζει με τον ISIS. Μέχρι το Ισραήλ να αφοπλίσει την Χαμάς, η εκεχειρία απλώς ευνοεί τη Χαμάς. Είμαστε διαρκώς υπό επίθεση, μία επίθεση που ξεκίνησε με την βάρβαρη σφαγή 1.400 φίλων και συγγενών μας και που συνεχίζεται με πάνω από 8.000 πύραυλος στις πόλεις μας.

– Έχουμε δει εικόνες ανθρώπων στη Γάζα να ψάχνουν για φαγητό και νερό. Η περιοχή αποκλείστηκε πλήρως, το Ισραήλ έκοψε τις τηλεπικοινωνίες. Είναι δικαίωμα στην αυτοάμυνα; Δεν είναι δυσανάλογο;

Θεωρούμε τη Χαμάς υπεύθυνη για όλα όσα συμβαίνουν στη λωρίδα της Γάζας. Το Ισραήλ ζητάει από τους πολίτες να μετακινηθούν προσωρινά για την ασφάλειά τους και αυτό γιατί η Χαμάς έχει ενσωματωθεί κάτω από τα σπίτια τους, τα σχολεία τους, έχει το βασικό της κέντρο επιχειρήσεων κάτω από το νοσοκομείο αλ Σίφα στη Γάζα. Σας λέω ότι η λωρίδα της Γάζας έχει υπεραρκετά καύσιμα και υπεραρκετό φαγητό, κι αυτό κρατείται από την κυβέρνηση της Γάζας, τη Χαμάς. Είναι πόλεμος ενάντια στη Χαμάς, που μας κήρυξε τον πόλεμο, όχι ενάντια στους κατοίκους της Γάζας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ