Ελληνοπαλαιστίνιος από την Γάζα: «Δεν μπορούμε ακόμη να φτάσουμε στην Ράφα»

Μετά από 27 ημέρες παγιδευμένος στην Λωρίδα της Γάζας μαζί με την γυναίκα του και τα δύο του παιδιά ο Αλέξανδρος Αλ Ζανίν μίλησε στον ΑΝΤ1 για την προσπάθεια του να φτάσει στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα και να περάσει στην Αίγυπτο, την ώρα που ο ισραηλινός στρατός κυκλώνει την πόλη της Γάζας.

«Ακόμη είμαστε στο δρόμο. Ακόμη δεν μπήκαμε στην Αίγυπτο. Είμαστε ακριβώς στα σύνορα τώρα. Τώρα πηγαίνουμε προς τα σύνορα, είναι τα σύνορα στη Ράφα προς την Αίγυπτο να φύγουμε από εκεί. Ακόμη είμαστε στο τσεκ θα το μάθουμε σε ένα τέταρτο, μισή ώρα», είπε ο Αλέξανδρος Αλ Ζανίν, που έχει ελληνικό διαβατήριο αφού είναι παντρεμένος με Ελληνίδα.

«Δεν μπορούμε ακόμη να φτάσουμε στην Ράφα. Είμαστε ακόμη στη Γάζα. Είναι επικίνδυνο να περάσουμε στη Ράφα. Δεν έχουμε ακόμη άδεια για να περάσουμε από την Γάζα προς την Ράφα», ανέφερε ο Αλέξανδρος Αλ Ζανίν.

Και συνέχισε: «Η σύζυγός μου και τα παιδιά μας είναι Έλληνες. Έχουμε ελληνικά διαβατήρια. Ήδη 16 άτομα (ελληνοπαλαιστίνιοι) κατάφεραν να φτάσουν στην Ράφα, αλλά εμείς δεν μπορούμε γιατί βρισκόμαστε στην πόλη της Γάζας και είναι επικίνδυνο να μετακινηθούμε. Η Ελληνική Πρεσβεία έκανε ό,τι είναι δυνατόν να μας βοηθήσει, να βάλει τα ονόματα, να μας βγάλει έξω». Το σπίτι του βρίσκεται μέσα στην πόλη της Γάζας όπου λέει ότι κατάσταση «είναι δράμα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ